Babalas - Savarina

Iata varianta greceasca a ceea ce noi stim drept savarina. Este un deliciu aceasta prajitura.

Babalas - Savarina

Ingrediente:

pentru blat:

8 oua,

8 linguri de pesmet,

8 linguri de zahar,

1 lingura de faina,

rom si vanilie dupa gust;

pentru sirop: 2 cani de apa si o cana de zahar;

pentru umplut:

5 linguri de gem de caise;

pentru decorat: 1/2 kg. de frisca batuta cu 4 linguri de zahar si un pic de rom si vanilie.

Mod de preparare:

Se amesteca si se bat galbenusele cu zaharul pana se fac spuma, se adauga pesmetul si faina in ploaie, apoi albusele batute spuma si se amesteca usurel. Se rastoarna intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc pentru savarina sau in forme mici indivifuale. Se da la copt in cuptorul incins la mediu si se tine circa 40 minute in functie de cuptor. se incearca cu paiul. se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racorit se pune pe un patou de servit si se toarna peste blat siropul facut cu apa si zahar (atentie acesta trebuie sa fie racorit insa). Dupa ce s-a imbibat siropul, se unge cu gem pe deasupra. Se orneaza cu frisca si se da la rece. Daca ati folosit o forma cu gaura la mijloc aceasta trebuie umpluta si ea cu frisca.

Kali Orexi!Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept si cu alte retete gustoase pe http://papapgheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise