Creata pentru prima data la hotelul Waldorf (ulterior si Astoria) din New York undeva intre anii 1893 si 1896, aceasta salata e perfecta ca aperitiv la o petrecere sau poate reprezenta o masa light si delicioasa.
Pentru vreo 3 portii am folosit:
o bucata de telina (vreo 600 - 700 g)
200 g smantana (cu 12% grasime)
300 g struguri
2 mere
50 g miez de nuca
3-4 linguri ulei de nuca
zeama de la o lamaie
sare, piper
Dam telina pe razatoarea mare si o stropim cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea. Taiem merele cubulete si le adaugam peste telina, impreuna cu nucile taiate grosier. Strugurii ii taiem pe jumatate si le scoatem samburii, daca avem rabdare. :)
Din smantana, ulei, sare, piper si restul de zeama de lamaie facem un dressing pe care il amestecam cu celelalte ingrediente. Asezam salata in boluri, decoram cu jumatati de miez de nuca.
Mai muilte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii