Salata Nicoise

Va prezentam o reteta delicioasa si dietetica, Salata Nicoise. O salata clasica frantuzeasca, somon afumat si multe legume sanatoase.

Salata Nicoise

Pentru 2 portii avem nevoie de:

3-4 cartofi micuti

100 g fasole verde (4 linguri)

mix de salata (120 - 150g)

cateva rosii cherry

100 g somon afumat

o bucata castravete (2 castraveti mici)

3 linguri de iaurt

zeama de lamaie

1 lingura mustar

1 lingurita sos Worcestershire

1 legatura marar

sare, piper

Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.

Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs.

Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper.

Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam.

Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise