Negresa cu Banane

O prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi.

Negresa cu Banane

Pentru o tava de 24x37 am folosit:

250 g faina

300 g zahar brun

2 oua

2 banane coapte

120 ml ulei de floarea soarelui

120 ml lapte

75 g cacao (3-4 linguri)

o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)

2 lingurite praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

240 ml apa calduta

Amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare.

Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, bananele, laptele, uleiul, apa si vanilia.

Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii.

Pentru decor, am pregatit o glazura de ciocolata din 200 g ciocolata si 150 ml smantana lichida, dupa reteta cunoscuta: incalzim smantana pana la fierbere, luam de pe foc, adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura rece.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise