De inspiratie italiana, frittata este o omleta la cuptor, care poate fi imbogatita cu ce ingrediente preferati: diverse legume, bucati de carne sau mezel, cascaval, combinatiile fiind nelimitate. Poate fi servita ca mic dejun sau ca aperitiv.
Pentru 2 - 3 portii avem nevoie de:
4 oua
100 g telemea (putin sarata)
cateva buchetele broccoli
1 lingura smantana slaba (optional)
1 ardei rosu
1 ardei verde iute (optional)
2 linguri porumb din conserva
cateva masline fara samburi
sare, piper, oregano
Taiem buchetelele de broccoli in 2 sau in 4 daca sunt prea mari, taiem ardeiul rosu fasii, iar pe cel iute, rondele; maslinele le taiem rondele. Branza o zdrobim cu furculita.
Ouale le batem ca pentru orice omleta, cu sare, piper, oregano, iar apoi adaugam smantana si mai batem putin. Adaugam legumele taiate, porumbul si telemeaua, mai amestecam putin si suntem aproape gata.
Ungem vasul pentru cuptor cu cateva picaturi de ulei si turnam amestecul de oua si legume. Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru vreo 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos, iar omleta este coagulata pe toata suprafata.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii