Cupcakes cu lamaie si mac

Este o reteta simpla si racoritoare de cupcakes cu lamaie si mac, ornate cu crema de branza.

Cupcakes cu lamaie si mac

Pentru 8-10 cupcakes:

110 g faina

100 g iaurt

50 g unt

70 g zahar fin

2 oua mici

2 lingurite seminte mac

2 lingurite coaja de lamaie

1 lingurita praf de copt

Pentru decor:

150 - 200 g mascarpone

100 g zahar pudra

zeama de la o lamaie

Mai intai ne pregatim formele in care vom coace cupcakes: ungem cu ulei sau punem hartie speciala in tava, sau, daca folositi forme de silicon le puteti lasa simple, sau unse cu putin ulei. Dam drumul la cuptor, si il incalzim la 180 de grade.

Topim untul la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba, dupa care il lasam sa se raceasca putin. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam iaurtul si batem pana se incorporeaza.

Separat, intr-un bol incapator amestecam faina, praful de copt, zaharul fin, macul si coaja de lamaie. Peste ele turnam untul si ouale impreuna cu iaurtul. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza, nu e nevoie sa insistati prea mult.

Umplem formele cu acest aluat, lasand ceva loc liber, ca sa aiba unde creste, si le dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana trec testul scobitorii. Dupa ce scoatem cupcakes de la cuptor, le lasam sa se raceasca complet, inainte de a le orna.

Pentru decor, amestecam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam zeama de lamaie. Desi poate parea cam moale amestecul, pe masura ce adaugati zeama de lamaie, acesta se va intari. Spritam peste cupcakes crema de mascarpone.

Aceste prajiturele sunt foarte pufoase, aromate, rezista cateva zile la frigider, la fel de pufoase.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise