Stufat ori estouffade? sau Exista bucatarie romaneasca?

In Stufat ori estouffade… Vlad Macri se foloseste preponderent de interventiile a doi (unici, pare-se) bon-viveurs si literati, Pastorel Teodoreanu si Radu Anton Roman, interesati cu adevarat de studiul artei gastronomice neaose.

Stufat ori estouffade? sau Exista bucatarie romaneasca?

Desi avand perspective diferite (Pastorel Teodoreanu este un francofil declarat si afirma sus si tare inexistenta altor bucatarii in afara celei franceze, iar Radu Anton Roman, un traditionalist ce imparte bucataria romaneasca intr-una „taraneasca”, de sorginte, „maduva” tracica, si una burgheza, „targoveata”, caracterizata de influente numeroase), ce pare sa-i apropie este discursul asupra rangului culinar. Pentru ca o bucatarie nationala sa existe, este necesar sa posede un meniu specific. Scoala se afirma printr-o viziune culinara unitara si o doctrina cu scopuri hedoniste (vezi „a te aseza la masa” in raport cu banalul „a te hrani”). Altfel spus, „bucataria se naste din intentie si inventie, si nu din intamplare”.
Recenzie realizata si oferita de www.TeaCup.ro.
http://www.teacup.ro/pg/book/view/14414/stufat-ori-estouffade
TeaCup.ro - comunitatea pasionatilor de carti si ceai.
- Tu stii care este cea mai citita carte?! -

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise