77 Istorii si Retete din Epoca de Aur

Vă invităm la lansarea cărţii semnată de Veronica Bectaş – 77 Istorii şi Reţete din Epoca de Aur (Cercul Militar Naţional, joi 21 octombrie 2010, ora 16.00)

Invitaţi să rememoreze cum şi ce mâncam în Epoca de Aur:

Simona Lazăr (editor al Jurnalului de Bucătărie, supliment al Jurnalului Naţional)

Cristina Diac (ziarist, Jurnalul Naţional)

Veronica Bectaş

Au trecut mai bine de 20 de ani de la căderea comunismului, iar "vânătoarea" de mâncare pentru masa zilnică a trecut din realitatea cotidiană în istorie. Veronica Bectaş, precum multe dintre gospodinele românce, ne demonstrează că reuşea, din mai nimic, să gătească bucate memorabile!

Jurnalul Naţional a reluat, în 2009, după 20 de ani, editarea ziarului Scînteia, "rescriind" istoria anului 1989. Veronica Bectaş a ţinut rubrica "Radiografii culinare", în paginile Scînteii (noi), o serie de "poveşti de razboi", despre cozile nesfârşite la alimente, despre eroismul supravieţuirii femeii române.

"Cozile la carne sau la unt erau războaiele lor, raţia de ulei, zahăr şi făina era un paragraf din legea lor marţială", scrie Simona Lazăr, în "Pre-zicerea" cărţii.

--

Editura CARTEX

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise