Prajitura cu rozmarin si ulei de masline

Rozmarinul dă o aromă excelentă acestei prăjituri, care sigur o să vă surprindă!

Prajitura cu rozmarin si ulei de masline

Ingrediente:

2 oua

40g zahar brun

50g zahar alb

100g ciocolata amara

1 lingura fruunze de rozmarin taiate marunt

100g faina alba

60g faina neagra

5 g praf de copt

100 ml lapte

100 ml ulei de masline

zahar pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu praful de copt. Ouale le batem cu zaharul pana obtinem o spuma. Turnam in fir subtire laptele si apoi uleiul de masline (continuam sa batem cu mixerul). Adaugam rozmarinul taiat si apoi faina . Amestecam putin pana obtinem un aluat omogen.

In tava 25X 25 cm unsa cu unt turnam aluatul. Presaram ciocolata taiata marunt , apasand putin pe ea pentru a intra in aluat.Presaram zahar peste prajitura

Coacem prajitura 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie .

Poftă bună!

Descoperiti si alte retete interesante pe blogul Furnicuta Boscodina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise