1. Oua si bacon
Nu poti incepe ziua mai bine decat atat. Micul dejun format din oua si bacon, adica proteine si grasimi, formeaza o combinatie dementiala care te ajuta sa ai energie pe tot parcursul zilei. Baconul in sine merge combinat cu foarte multe alimente. Rezultat este mai mereu unul excelent. Cu toate astea, nu este recomandat sa consumi acest mic dejun in fiecare zi.
2. Unt si popcorn
Popcornul a fost descoperit de americani si a devenit foarte popular in perioada Marii Crize Economice pentru ca era foarte ieftin si se folosea foarte mult in salile de cinematografie. In zilele noastre, el este mult mai scump. Cu toate astea, nu rezistam sa nu ne cumparam o punga atunci cand mergem sa vedem un film. Popcornul si untul sunt doua alimente care se potrivesc de minune.
3. Sare si piper
De-aici si expresia "Se potrivesc ca sarea si piperul". Aceasta combinatie dateaza inca din secolul al XVII lea si a aparut prin intermediul bucatariei frantuzesti. La acea vreme se credea ca piperul este singurul condiment care nu influenteaza exagerat gustul mancarurilor. Impreuna cu sarea, el poate fi folosit atat pentru preparatele sarate, cat si pentru cele dulci.
4. Spaghetti si chiftelute
Unii sustin ca aceasta combinatie a aparut undeva in secolul al XX lea pe cand imigrantii italieni au inceput sa o prepare in orasul New York. Totusi, atii considera ca spaghetele in amestec cu chiftelutele au aparut in Italia acum mai mult timp. Oricum ar fi, cele doua produse se complimenteaza unul pe celalalt cu succes si formeaza o masa delicioasa.
5. Branza si biscuiti sarati
Yummy! Atat pot spune! Una dintre combinatiile mele preferate a castigat teren si popularitate odata cu aparitia biscuitului sarat Ritz creat de Nabisco in decursul anului 1934. Branza si biscuitii sarati reprezinta o asociere perfecta pentru o gustare intre mese sau chiar pentru o petrecere.
6. Nachos si sos salsa
Cu toate ca aceasta combinatie este considerata ca fiind un fel de mancare tipic mexican, ea a devenit foarte populara odata cu producerea si vanzarea ei in masa in orasul Los Angeles. In zilele noastre, ea se serveste pe post de aperitiv sau de gustare.
7. Burgeri si cartofi prajiti
Si ajungem din nou la asa numita "junk food". De altfel, irezistibila oricat am nega. Dar dupa cum spuneam si mai sus, nu trebuie sa exageram cu ea ci doar sa ne facem pofta odata la ceva timp. Cartofii prajiti dateaza inca din secolul 16-17, insa ei au devenit extrem de populari odata cu aparitia lanturilor fast-food. Cele mai multe dintre ele i-au pus ca garnitura langa un burger savuros. Si uite asa a aparut minunata combinatie.
Comentarii