Poate suna de-a dreptul ciudat, insa prim ministrul Frantei, Ségolène Royal, ne indeamna sa nu mai consumam Nutella, pentru a evita distrugerea mediului inconjurator. Potrivit acestuia, uleiul de palmier folosit la pregatirea celebrei creme de ciocolata ar fi cauza unor defrisari masive. Au fost sacrificati milioane de alti copaci pentru a face loc palmierilor folositi pentru a pregati Nutella, sustine prim ministrul.
Defrisarile masive ce au avut loc pentru a face loc plantatiilor intinse de palmieri au un impact negativ asupra incalzirii globale, insa si asupra multor specii de plante si animale.
Reprezentantii Ferrero ne asigura ca nu au fost sacrificate paduri sau alte spatii conservate pentru a face Nutella si ca sunt constienti de problemele legate de mediul inconjurator, declarand ca isi vor asigura necesarul de palmieri din surse sustenabile in viitor.
In anul 2013, o parte a Senatului francez a propus cresterea taxelor pentru importul de ulei de palmier cu pana la 300%, invocand continutul sau ridicat de grasime, ce poate avea efecte negative asupra sanatatii, dar si faptul ca este daunator mediului inconjurator, insa propunerea a fost respinsa.
Sursa articol: www.telegraph.co.uk
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii