Juriul a mult de dezbatut pentru a alege cele mai bune preparate, fiind format din: Anca Mitu (Manager Privileg Catering), Lica Birzoi (Director Import Export Coseli), Maria Belu-Burtea (Editor Coordonator Click! Pofta buna!), Alexandra Sirbu (Project Manager Gustos.ro) si in finala, Alexandru Iacob (castigator TopChef Romania, editia a II-a). A fost acordat titlul de Agentia Anului la Gatit, 3 premii de podium si multe premii speciale dupa cum urmeaza.
Echipa care a adus in agentie marele titlu al Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL, editia a II-a a fost
French Fries Mafia, Wave Division fiind desemnata
Agentia Anului la Gatit cu desertul
Amore In Strati, inspirat din povestile mafiotilor italieni. Aceeasi echipa a primit si Premiul special Coseli pentru cel mai aromat desert, iar reprezentanta lor Anna Popa a fost si ea premiata cu
Premiul special Gustos.ro Creativa-n vorbarie, dar si-n farfurie.
Premiul II a ajuns la
Geometry Global, reprezentati de o echipa cu traditie deja (chiar daca intr-o alta formula fata cea de anul trecut), Cu de toate. Desertul lor din finala, Alba ca Zapada si cei 7 pitici, a impresionat juratii aducand chiar si al doilea premiu unuia din echipa, adica
Premiul special Gustos.ro Daca plec din agentie, sigur ma fac bucatar, Florinei Alexandru (Geometry Global).
Premiul III a fost acordat celor de la
Ad Production cu al lor Tailor Made Cooking, fiind surprinsi de brief-ul lor de desert care le cerea sa foloseasca ca ingredient surpriza morcovul. Pentru ca s-au descurcat de minune, coechipierul lor Lucian Virtej a primit
Premiul special Gustos.ro Super Chef si Super Amuzant, iar echipa Premiul special Click! Pofta buna! pentru creativitate, teamwork si gust.
Tasty Gifts by Samdam au primit Premiul IV, inspirati fiind de retetarul mamei de la Suceava si ingredientul lor secret, nuci pecan. Chiar daca nu au mers toate asa cum si-au dorit ei, desertul lor
Guilty Pleasures a triumfat, iar Diana Tivga a primit si
Premiul special Gustos.ro So Sweet Chef, ea fiind sursa retetarului si motorul echipei.
We Lowe Food (Lowe and Partners) au venit pregatiti cu o galerie serioasa, echipata pana in dinti cu ustensile de bucatarie pe post de surle si trambite, obtinand Premiul special FLORIOL pentru teamwork. Institute, The Chefs (The Institute) au fost pentru a doua oara in competitie si au castigat Premiul special FLORIOL pentru cel mai ingenios nume de preparat, Winter is coming – nume inspirat din serialul care acum copleseste lumea, Game of Thrones.
Celor de la pastel Papillon (pastel) le-a picat ingredientul special propus de Privileg Catering, somnul, pe care l-au transformat intr-un Pestisor auriu, servit cu bruschete si un unt de peste cu verdeturi. Preparatul le-a adus si Premiul special FLORIOL pentru cea mai interesanta combinatie de ingrediente. Cei de la Hippos, reprezentati de echipa Hipposlicious au adus cu ei inspiratie multa si au facut fata cu brio brief-ului Mega Image, care le cerea sa gateasca cu oua de prepelita. Premiul special FLORIOL pentru cea mai creativa echipa a ajuns la ei impreuna cu toata aprecierea noastra pentru inventivitate. Premiul special FLORIOL pentru cea mai frumoasa farfurie a revenit fetelor de la Webstyler, adica Forward cooking pentru Pranzul lui Voinicel, un preparatcu spanac pentru copii. Nielsen’s Meerkats (Nielsen) au adus juratilor un preparat bine ancorat in underground-ul romanesc prin denumirea lui, Deliric liric in 3 episoade, preparat care le-a adus si Premiul special FLORIOL pentru cel mai gustos preparat.
Fiecare echipa a trebuit sa treaca printr-o proba speciala Coseli, adica in cele 90 de minute ale probei de concurs participantii trebuiau sa prezinte juriului pe langa preparatul gatit pe brief si o budinca cat mai creativa. Premiul special Coseli pentru cel mai original desert cu budinca a fost luat de catre Infinit Cookies (Infinit Solutions) care au facut combinatia fatala de budinca si bezea.
Leo Gourmet (Leo Burnett) au mestesugarit pe brief pentru un copil de 10 de ani si au gatit crochete de pui si legume, un sos delicios si un pesto impresionant. Chiftelutele Lala Band, caci asa se numea preparatul lor, le-au adus Premiul special Privileg Catering pentru Arta Culinara.
Cei mai tineri dintre competitori, Young Cooks at Work (Advice), au avut de folosit ananasul. Au gatit pui cu curry, legume si, evident, ananas, botezat Nirvana, iar la proba speciala din budinca, un blat de biscuiti si ciocolata, adica Taj Mahal. Meniul lor a fost ales pentru Premiul special Staropramen pentru preparatul care merge cel mai bine cu o bere.
Am avut si o competitie creativa dedicata tuturor echipelor inscrise, competitia de logo-uri culinare. Premiul pentru cel mai creativ logo culinar a fost acordat celor de la Cook-in-action (Interactions), care pentru al doilea an la rand castiga o competitie de creatie in cadrul Cupei, la prima editie fiind castigatorii competitiei de sorturi creative.
Au mai fost acordate premii speciale tuturor finalistilor Premiile speciale Gustos.ro Chef la mine in bucatarie, adica celor de la French Fries Mafia (Wave Division), Cu de toate (Geometry Global), Tailor Made Cooking (Ad Production) si Tasty Gifts (Samdam).
Dupa premiere, Privileg Catering ne-au invitat la Readers’ Cafe pentru un after party foarte dragut, cu muzica jazz live, un pahar de vin, amuse-bouche-uri delicioase si multe dulciuri mici, marunte pentru care am fi putut isca razboaie.
Partenerii media ai evenimentului sunt Click! Pofta buna!, Gustos.ro, La Cucina, 24FUN si Radio Guerrilla.
Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL este un eveniment IQads si Mixtopia.ro.
Comentarii