De multe ori, carnea tocata ne scoate din incurcatura, cand nu mai stim ce sa gatim sau cand nu avem foarte mult timp la dispozitie. Fie ca ajunge in farfuriile noastre sub forma de ardei sau dovlecei umpluti, perisoare, varza a la Cluj, carnati sau alte bunataturi, gasim totdeauna o forma buna de a o folosi. Noi romanii, sunt mari fani ai preparatelor cu carne tocata, indiferent de originile culinare ale acestora. De la cele cu influente turcesti - precum sarmalele, chiftelele sau musacaua, pana la cele imprumutate de la prietenii italieni - cum sunt spaghetele bologneze sau lasagna, de la specialitatile arabe pe care le-am adoptat cu bratele deschise - de pilda kebabul, pana la cele cu specific mexican - chilli con carne, taco sau chiar la unele cu origini chinezesti - furnici in copac , ne dam in vant dupa aromele si gusturile pe care le cream cu ajutorul acestui ingredient atat de versatil. Sigur, sa nu uitam micii, atat de... romanesti, de neaosi, de specifici culturii noastre.
Pentru ca este atat de folosita in preparatele noastre, va invitam, asadar, la un nou concurs culinar care are ca tema acest ingredient popular: carnea tocata.
IATA CUM PARTICIPATI LA CONCURS:
Inscrieti in perioada 12 ianuarie - 5 februarie 2017 pe site-ul nostru cel putin 2 retete cu CARNE TOCATA. Pot fi inscrise orice minime doua combinatii de retete cu carne tocata, aperitive, feluri principale sau ciorbe.
Pentru a participa la concurs, la incarcarea retetelor, selectati categoria "Mancaruri cu carne".
PREMII
*** Participantii care inscriu cele mai apreciate retete, atat de public (prin Like si Share), cat si de juriu, vor fi premiate cu premii minuntate pentru bucatarie:
Premiul 1: Masina electrica de tocat carne
Premiul 2: Natural Ceramic Tigaie 30cm Tefal
Premiul 3: Cutit pentru dezosat 13 cm TWIN Master
Desemnarea castigatorilor se va face prin cumularea votului public cu cel al juriului, astfel:
Votul Publicului - o pondere de 50% din punctajului final va fi data de numarul de aprecieri ale publicului (like-uri si share-uri ale retetelor inscrise)
Votul Juriului - 50% din punctajul final va fi acordat de juriul format din echipa Gustos.ro, care va aprecia: aspectul preparatului final, combinarea ingredientelor, claritatea descrierii pasilor de preparare.
Participa la concurs doar retetele insotite de fotografii. Retetele ale caror continut si/sau fotografii sunt copiate fara drepturi de autor vor fi descalificate.
Castigatorii vor fi anuntati pe 7 februarie 2017.
Pentru a incarca in site-ul Gustos.ro retetele participante este necesar sa aveti un cont in site si sa urmati acesti pasi:
1. Va autentificati in contul de utilizator Gustos.ro
2. Accesati link-ul "Profilul tau"
3. Apasati butonul "Adaga reteta"
4. Completati formularul si incarcati fotografiile (Browse)
5. Verificati si postati reteta
Mult succes!
Cu drag,
Echipa Gustos
Dragi membri ai comunitatii Gustos.ro, va multumim pentru ca ne-ati incantat cu retetele voastre minunate cu carne tocata.
Din galeria de retete inscrise in concurs, ale caror realizare si prezentare le-am aprecia foarte mult, avem placerea sa le anuntam pe cele 3 castigatoare, care s-au situat atat in topul preferintelor juriului, cat si al publicului:
Premiul 1
Premiul 2
Ciupercute infasurate, umplute cu carne tocata de pui
Premiul 3
Felicitari castigatorilor si tuturor participantilor! Va asteptam cu drag la concursurile noastre viitoare!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii