Tudor a fost unul din cei mai îndrăgiti concurenţi din cadrul show-ului având o evoluţie constantă, fiind apreciat atât de către juraţi cât şi de către public. Pe parcursul întregului show, Tudor a impresionat audienţa şi juriul concursului prin creativitate, constanţă şi modestie.
Staropramen a transfomat acest premiu special într-o experienţă unică pentru Tudor. O parte din premiu a constat într-un un set de ustensile profesioniste, alese împreună cu Tudor, conform dorinţelor sale. Totuşi, aşa cum mărturiseşte şi el, cel mai mare câstig a fost transformarea unei săptămâni din viaţa lui Tudor într-o experienţă culinară specială, cu influenţe internaţionale, învăţând din secretele unui Chef de renume.
Tudor a avut şansa de a-şi consolida cunoştintele printr-un curs privat alături de Marek Raditsch, reputatul Chef de origine cehă cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, adus în Romania de Staropramen special pentru acest proiect.
Palmaresul bogat dobândit atât în ţara sa de origine, dar şi în restaurante din Statele Unite şi Norvegia, premiate cu stele Michelin precum şi experienţa sa ca Executive Chef al lanţului de restaurante Kampa Group din Praga, unde are în subordine o echipa de aproximativ 100 de bucătari, fac din Chef Marek un specialist desăvârşit în arta culinară, de la care Tudor a avut de învatat o mulţime de secrete.
Cele mai potrivite reţete pentru patru tipuri de bere
Şi pentru că totul a plecat de la ideea campaniei, «Staropramen, berea care a cerut mai mult de la bere » în cadrul cursului culinar parcurs de Tudor alături de Chef Marek s-a pus accent pe asocierea dintre mâncarea desăvârşită si specialităţile Staropramen.
Lecţia de măiestrie în arta gătitului a fost predată de chef Marek pe parcursul a patru zile, timp în care a muncit cot la cot cu Tudor. Astfel, fiecare zi a fost dedicată cate unui meniu rafinat propus pentru fiecare tip de bere Staropramen : berea blondă, berea brună, bere nefiltrată şi berea arămie.
Staropramen blondă a fost asociată cu o salată din homar, rosii, avocado şi trufe, urmată de cotlet de porc glazurat cu sirop de arțar şi de o tartă cu cremă din lime.
Straropramen brună a fost asociată de Chef Marek cu pieptul de rață cu dressing din zmeură și brânză de capră proaspătă, urmat de calcan cu piure din telina, la felul principal, şi brownie cu fistic, mousse de ciocolată și fructul pasiunii la desert.
Pentru Staropramen nefiltrată, cappucinno de dovleac, friptura de cerb în sos de cireşe amare şi budinca din caramel s-au dovedit a fi cele mai bune alegeri.
Staropramen Granat, o bere arămie, cu totul specială, a însoţit un aperitiv pe bază de cartofi şi praz, cu icre de păstrăv, arpagic, smântână și ou de prepelita, urmat de un fel principal din stiuca la gratar cu conopidă, stafide și mărar şi de crème brullé cu sos de mere, la desert.
Explozia de gusturi şi arome, dezvaluirea unor secrete ale unui Chef cu renume internaţional şi combinaţia dintre bere şi cele mai rafinate preparate, au transformat întâlnirea dintre cei doi într-o experienţă culinară autentică. Pentru a afla mai multe despre ChefXperience şi pentru a descoperi modul în care au fost preparate reţetele inedite, urmariti pagina de Facebook: www.facebook.com/StaropramenRomania
Comentarii