Cheesecake-ul, o prajitura cu crema fina de branza, este o reteta foarte veche. Se pare ca primele marturii ale acestei prajituri dateaza din Grecia antica. Atunci cand romanii au cucerit Grecia, secretul a cazut in mainile lor. Romanii numeau aceasta prajitura “placenta” si reteta era similara cu cea a placintei cu branza pe care o stim cu totii. Aceasta “placenta” avea un aluat de patiserie, fin, care, uneori, o si acoperea. Prajitura se mai numea si “libium” si era oferita de romani zeilor lor, la templu.
De asemenea, cheesecake-uri mici au fost servite atletilor in vremea primelor Jocuri Olimpice, din anul 776 inainte de Hristos, pe Insula Delos.
Daca inca nu ai incercat aceasta reteta, ti-am pregatit noi niste sfaturi, pentru ca cheesecake-ul tau sa iasa absolut delicios.
Cheesecake
Ingrediente:
pentru crusta: 200 g biscuiti digestivi (sau de ovaz), 50 ml unt topit
Crema: 450 g crema de branza, 200 ml. frisca nebatuta, 200 g zahar, trei oua, esenta de vanilie
Mod de preparare:
Biscuitii se dau prin razatoare, apoi se pun intr-o forma rotunda de tarta si se amesteca cu untul topit. Se preseaza pe margini, ca sa arate ca o crusta, apoi se coace la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron, se amesteca branza, la temperatura camerei, zaharul si frisca. Se adauga ouale, nul cate unul. Umplutura se pune in crusta si se coace la foc mic-mediu 50 de minute. Se serveste dupa ce a stat la frigider cel putin 3 ore. Se poate orna cu fructe sau sirop de ciocolata.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii