Am ales o reteta mai putin clasica pentru masa de Paste, dar pe care eu o includ cu succes de fiecare data printre aperitivele obisnuite, sau, de ce nu, ca si garnitura la friptura de miel si anume.
Ingrediente:
- aluat fraged - un pachet de 800g
- spanac 2kg
- unt 50g
- usturoi 4-5 catei
- ceapa verde 2 legaturi
- cascaval 300g
- sare si piper
Aceste cantitati sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz.
Se curata si se spala spanacul, ceapa si usturoiul.Se pune untul la topit intr-o cratita mai incapatoare, se adauga usturoiul usor presat cu lama cutitului, dupa 1 minut se adauga si ceapa verde taiata si dupa inca un minut spanacul, se potriveste de sare si piper, se acopera si dupa alte 5 minute cand s-a inmuiat complet se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge tava cu putin unt se adauga o foaie de aluat fraged, apoi umplutura de spanac, peste ea presarati cascaval ras, acoperiti cu cealalta foaie de aluat din pachet si dati tava in cuptorul incins in prealabil, la 200grade, cand se rumeneste inseamna ca e gata.
Pentru aspect e de preferat sa o taiati cand se raceste putin, dar e gustoasa si calda si rece, servita ca atare sau insotita de drob, oua rosii si chiar alaturi de o bucata de friptura de miel! Sa aveti pofta!
Va doresc Paste fericit si nu uitati: Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
Mai multe delicii culinare ale Vivianei Tirdea gasiti pe blogul: despreplacerilevietii.blogspot.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii