Silvia Varadi ne ofera: COTLETE DE MIEL LA CUPTOR

Imi face o mare placere sa va prezint si eu o reteta din carne de miel pentru masa de Paste.

Silvia Varadi ne ofera: COTLETE DE MIEL LA CUPTOR

Ingrediente:

1 coasta de miel

10-12 spring carrot (pot fi si morcovi tineri congelati)

2 -3 cartofi potriviti

1 legatura ceapa verde

6-7 verze de bruxelles proaspata (merge si congelata)

1 ardei gras verde

3-4 catei de usturoi sau 1 legatura verde

150ml vin alb

50ml ulei

cimbru, rozmarin

sare si piper

Mod de preparare:

Se spala bine coastele si se curata legumele. Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot cu sare, piper, cimbru si frecam costele cu usturoiul zdrobit. Se unesc apoi coastele astfel incat sa obtinem o coronita. Se prind capetele cu scobitoare sau se pot coase (desi la cuptor la mine s-a desfacut intrucat nu a fost suficient de mare).

Coronita astfel obtinuta se asaza intr-o tava. Mijlocul se umple cu o parte din legumele taiate iar restul se repatizeaza in jurul ei. Se stropeste totul cu o cescuta cu apa si ulei si lasam la cuptor aproximativ 1 ora. Din cand in cand stropim cu sosul format in tava. Spre final adaugam vinul. Mai lasam 20 de minute si gata. Se serveste alaturi de o salata la alegere.

Mai multe retete delicioase ale Silviei Varadi gasiti aici: http://www.gustos.ro/utilizator/zrmv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise