Un fel de mancare sofisticat, insa nu foarte greu de preparat. Este o aperitiv sau fel principal excelent o masa festiva ca cea de Paste.
Ingrediente:
150-200 g de piept de pui
7 felii de bacon
1 foaie de Nori (alga)
3-4 felii de sunca de curcan
50 g de sfecla
3 felii de branza topita
wasabi
ardei rosu si ardei verde (cate doua fasii din fiecare)
100 g de spanac
100 g de orez
100 g de morcov
30 g de parmezan
3 capere
1 sticks din spanac
piper rosu boabe pentru decor
1 ceapa
1 morcov
1 telina mica
cognac,
sare,
piper
usturoi
ardei rosu
Mod de preparare:
Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3.
Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate pentru a se obtine o felie cat mai mare si potrivita ca grosime. Pe aceasta vom picura 6-7 picaturi de cognac. Asezam 6 felii de bacon peste care se va aseza pieptul de pui, apoi foaia de nori, sfecla rosie, sunca de curcan, punem cateva puncte de wasabi, adaugam fasiile de ardei si la final feliile de branza topita, saram si piperam si formam un rulou, pe care il prajim intr-o tigaie in ulei de masline cat sa prinda culoare pe fiecare parte dupa care il dam la cuptor 20 de minute.
In acest timp ne apucam de pregatirea diferitelor tipuri de piureuri si a orezului. Fierbem orezul in zeama de legume si se lasa la racit. Cand este rece, se adauga 30 g de parmezan.
Apoi trecem la pregatirea piureurilor, dupa cum urmeaza: la piureul de morcov, dupa ce acestia au fost pasati, se adauga unt, putina sare, o lingurita de zahar si susan negru care a fost prajit in prealabil.
Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se scurge de apa si se toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare pentru a fi montat.
Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata, se rupe in fasii si se va blenda in robot; trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida. Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma.
Brocolli se desparte in buchetele mici iar intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, cand aceasta clocoteste se adauga broccoli, lasandu-se cateva secunde.
Scoatem de la cuptor ruloul nostru din piept de pui si il lasam sa se raceasca pentru a putea fi taiat.
Trecem la montarea produsului pe farfurie dupa cum urmeaza, alegem o forma triunghiulara, in care asezam in straturi egale piureul de spanac, orezul, piureul de morcovi si deasupra punem o forma rotunda mai mica din plastic in care adaugam ultimul piure cel din ardei rosu si decoram cu un sticks cu spanac.
Tot pentru décor trasam o linie din dressingul de sfecla si asezam 3-4 capere, precum si boabe de piper rosu ca in imaginile alaturate.
Taiem si rulada jumatate in felii pe care le asezam in forma de evantai iar cealalta parte putem sa o lasam intreaga sau cum preferati.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante gasiti pe blogul: Reteteleluisupernico.blogspot.com
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii