Ingrediente:
250 gr ciocolata neagra 75%
125 gr unt
6 oua
175 gr zahar
Extract de vanilie
Se topeste ciocolata si untul si se lasa la racit.
Se bat intr-un vas 4 albuse cu 100gr de zahar, si in alt vas 2 oua plus cele 4 galbenuse ramase cu 75 gr de zahar si vanilia. In vasul cu galbenuse se adauga incet ciocolata topita cu ut, apoi se incorporeaza si albusele.
Intr-o forma cu arc se pune pe fund hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40 de minute, cand trebuie sa fie crescuta si crapata. Se lasa la racit in forma, timp in care se lasa si se formeaza „cuibul”.
Se scoate din forma si se umple cu oua de ciocolata.
Gasiti mai multe retete splendide pe blogul: Foodiefamily.ro/blog
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii