Mihaela Simiuc ne ofera: COZONAC CU NUCA SI CACAO

O reteta pentru deliciosul cozonac cu nuca. Este un deliciu pufos perfect pentru mesele festive si pentru masa de Paste.

Mihaela Simiuc ne ofera: COZONAC CU NUCA SI CACAO

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar (sau mai mult, daca va place f dulce)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • esenta de rom
  • lapte (atat cat se "cere" pentru a obtine consistenta dorita)

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime si lunga cat tava in care vom coace cozonacul.

Repartizam nuca pe fiecare bucata de aluat, apoi rulam. Vom avea astfel 4 rulouri, pe care le vom impleti 2 cate 2, obtinand astfel 2 cozonacei frumosi si dolofani.

Punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasam la crescut la loc caldut pentru vreo 20 de minute. Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra. Se lasa la racit in tava, se scot pe un gratar. Se taie dupa ce s-au racit complet.

Gasiti mai multe dulciuri si mancaruri savuroase pe blogul: Dulciurifeldefel.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise