Va trimit reteta mea de drob de miel pe care o iubesc tare mult pentru ca o am de la mama mea si un pic si de la soacra mea. Eu fac drobul exact ca mama mea, adica nu dau prin masina de tocat organele ci le toc la cutit marunt. De obicei nu puneam usturoi in drob dar intr-o conversatie recenta cu soacra mea am aflat ca ea pune si cateva codite de usturoi verde si datorita lor drobul va avea un usor gust picant. A avut dreptate si pot spune ca anul acesta am facut cel mai bun drob de pana acum. Multumesc mamicilor mele dragi!!
Placinta cu carne
Ingrediente (tava de 35x40 inalta)
2 kg organe de miel
10 oua
ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
codite de ceapa verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)- optional
patrunjel proaspat din belsug
marar proaspat din belsug
sare
piper
ulei
pesmet
Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun.
Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita , inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalam bine bine si le punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa amestecam destul de des pentru ca ficatul fiind greu are tendinta sa coboare la fund si daca nu suntem atenti se poate prinde.
Cand toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le tocam marunt in mici cubulete,
Tocam verdeata foarte marunt, batem ouale intr-un vas sesparat cu o furculita si le adaugam organelor tocate,
adaugam sare si piper si amestecam foarte bine pana cand totul rezulta omogenizat. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare, adaugam drobul si il bagam la cuptor preincalzit la 180 grade cam 1 ora.
Daca doriti puteti pune pe deasupra putin pesmet dar va garantez ca iese perfect si fara pesmet deoarece ouale din aluat vor forma o crusta la suprafata drobului.
In momentul in care vedem ca drobul se desprinde singur de pe marginile formei si este rumen, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa acre il taiem patratele si il servim.
Ca sa nu obtineti un drob uscat puneti foarte multa verdeata iar daca doriti un drob bine legat care sa se taie frumos puneti nu mai putin de 5 oua mari la 1 kg de organe.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul: Adamache-laura.blogspot.com.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii