O mancare delicioasa si sanatoasa, este si foarte usor de preparat. Nu va veti dezamagi familia sau invitatii cu aceasta mancare.
Ai nevoie de:
(pentru 4 portii)
500g carne de curcan
5 cepe rosii mari
3 linguri de ulei
150g masline
150ml suc de rosii
condimente (sare, piper, foaie de dafin, tarhon)
Mod de preparare:
Carne taiata cuburi o pui sa fiarba, cu capacul pus, impreuna cu sare, foaie de dafin si boabe de tarhon. Apa din oala sa fie cu doua degete peste nivelul carnii.
Cand incepe carnea sa fiarba dai focul mic si culegi spuma de cate ori este nevoie. Pe parcursul fierberii, daca apa scade prea mult, mai completezi cu apa calda.
Daca vrei la final ca sosul mancarii sa fie mai gelatinos, iti sugerez sa pui la fiert si un os de curcan.
Ceapa o tai pestisor si o adaugi in oala cand carnea este aproape fiarta. Torni si sucul de rosii. Sosul lasi sa scada cat doresti de mult.
Cand carnea este fiarta si ceapa s-a inmuiat adaugi masline si mai lasi mancarea pe foc pana da un clocot. Optional, poti sa crestezi maslinele, pentru mai multa aroma in mancare.
Servesti mancarea rece de curcan ca atare sau alaturi de orez, paste sau cartofi.
Sa ai o masa delicioasa!
Alte delicii culinre gasiti pe blogul Retetadelicioasa.blogspot.com
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii