Particip la masa de Paste de pe Gustos.ro cu o prajitura cu branza dulce si visine, care poate inlocui cu succes traditionala Pasca de Paste.
Prajitura cu branza dulce, visine si putin gris
Ingrediente: (12 persoane)
1 borcan visine (720ml) eu am pus cirese confiate, cca.300 g
1 kg branza dulce de vaci sau ricotta
125 g unt moale
200 g zahar
1 pliculet vanilie
4 linguri suc de lamaie
4 oua
4 linguri de gris
2 lingurite praf de copt
1 pachet budinca de vanilie
zahar pudra
Preparare: Se scurg visinele intr-o strecuratoare de suc.
Bateti untul cu 100 g de zahar, vanilia si lamaia pana obtineti o crema omogena.
Separati ouale. Adaugati galbenusurile in crema de unt unul cate unul, amestecati pana se omogeniza.
Separat amestecati grisul cu praful de budinca si praful de copt.
Adaugati in compozitie si amestecati bine. Adaugati si branza, amestecati pana se omogenizeaza. Visinile scurse bine de suc.
Bateti si albusurile cu restul de zahar.
Le adaugati in compozitie si amestecati usor, de jos in sus, sa nu se lase compozitia.
Turnati intr-o forma rotunda detasabila, cu diametrul de 20 cm.
Si dati-o la cuptorul preincalzit la 175°C, pentru 70 de minute.
Dupa acest timp o mai lasati 30 de minute in forma si pe urma o rasturnati si pudrati cu zahar pudra.
Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul: Dobrinisabela.blogspot.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii