Cristina Tamaian ne ofera: Tort cuib cu oua de ciocolata

Un desert delicios şi perfect pentru masa de Paşte. Vă invităm să încercaţi această prăjitură ingenioasă.

Cristina Tamaian ne ofera: Tort cuib cu oua de ciocolata

Ingrediente blat:

6 ouă

6 linguri de zahăr

7 linguri e făină

50 g smântână

10 g praf de copt

vanilie

cacao

Ingrediente cremă:

250 g smântână dulce

50 g unt moale

caise din compot

100 g zahăr pudră

Ingrediente sirop de ciocolată:

200 g zahăr

100 g cacao

300 ml sirop de la compot

200 g smântână dulce

200 ml apă

10 g gelatină

Se separă albuşurile. Se bat spumă împreună cu zahărul.

Apoi adaugăm galbenuşurile amestecate cu smântâna, vanilia, praful de copt şi cacao. Se mixează iar în final adaugăm făina.

Compoziţia obţinută se pune la copt într-o formă de guguluf pudrată cu făină, în cuptorul preîncălzit.

După ce blatul s-a copt îl lăsăm să se răcească şi preparăm crema.

Punem smântâna într-un bol şi adăugăm zahărul pudră şi mixăm la viteză mare până când obţinem frişcă. Se adaugă untul moale şi se amestecă încet cu frişca pentru a omogeniza. În final vom adăuga caisele tăiate cubuleţe. Crema se amestecă în acest moment cu o spatulă deoarece dorim ca bucăţile de fruct să îşi păstreze consistenţa.

Blatul îl tăiem în două bucăţi şi se pune crema.

Apoi preparăm siropul de ciocolată. Într-o oală înăltuţă amestecăm zahărul cu cacao. Adăugăm apoi siropul de la compot, smântâna şi apa. Amestecăm bine şi punem oala pe foc. Fierbem siropul cca 10 minute amestecând din când în când în oală.

Oala se ia de pe foc şi se lasă la răcit până când compoziţia ajunge la aproximativ 50 de grade. Se adaugă gelatina hidratată şi se amestecă bine. Apoi se strecoară deoarece nu dorim ca siropul să aibă cocoloaşe de cacao sau gelatină nedizolvată.

Când siropul este incă destul de călduţ, se pune cu ajutorul unui polonic pe toata suprafaţa tortului. El se va absorbi şi datorită gelatinei nu va curge cum se întâmplă în cazul marii majorităţi a siropurilor pentru torturi.

După ce siropul s-a absorbit în tort decorăm cu ciocolată rasă şi cu ouă din zahăr colorat sau alte dulciuri.

Poftă bună şi un Paşte luminos şi liniştit!

Găsiţi mai multe delicii pe blogul Lifeandcoffeebeans.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise