Un desert delicios şi perfect pentru masa de Paşte. Vă invităm să încercaţi această prăjitură ingenioasă.
Ingrediente blat:
6 ouă
6 linguri de zahăr
7 linguri e făină
50 g smântână
10 g praf de copt
vanilie
cacao
Ingrediente cremă:
250 g smântână dulce
50 g unt moale
caise din compot
100 g zahăr pudră
Ingrediente sirop de ciocolată:
200 g zahăr
100 g cacao
300 ml sirop de la compot
200 g smântână dulce
200 ml apă
10 g gelatină
Se separă albuşurile. Se bat spumă împreună cu zahărul.
Apoi adaugăm galbenuşurile amestecate cu smântâna, vanilia, praful de copt şi cacao. Se mixează iar în final adaugăm făina.
Compoziţia obţinută se pune la copt într-o formă de guguluf pudrată cu făină, în cuptorul preîncălzit.
După ce blatul s-a copt îl lăsăm să se răcească şi preparăm crema.
Punem smântâna într-un bol şi adăugăm zahărul pudră şi mixăm la viteză mare până când obţinem frişcă. Se adaugă untul moale şi se amestecă încet cu frişca pentru a omogeniza. În final vom adăuga caisele tăiate cubuleţe. Crema se amestecă în acest moment cu o spatulă deoarece dorim ca bucăţile de fruct să îşi păstreze consistenţa.
Blatul îl tăiem în două bucăţi şi se pune crema.
Apoi preparăm siropul de ciocolată. Într-o oală înăltuţă amestecăm zahărul cu cacao. Adăugăm apoi siropul de la compot, smântâna şi apa. Amestecăm bine şi punem oala pe foc. Fierbem siropul cca 10 minute amestecând din când în când în oală.
Oala se ia de pe foc şi se lasă la răcit până când compoziţia ajunge la aproximativ 50 de grade. Se adaugă gelatina hidratată şi se amestecă bine. Apoi se strecoară deoarece nu dorim ca siropul să aibă cocoloaşe de cacao sau gelatină nedizolvată.
Când siropul este incă destul de călduţ, se pune cu ajutorul unui polonic pe toata suprafaţa tortului. El se va absorbi şi datorită gelatinei nu va curge cum se întâmplă în cazul marii majorităţi a siropurilor pentru torturi.
După ce siropul s-a absorbit în tort decorăm cu ciocolată rasă şi cu ouă din zahăr colorat sau alte dulciuri.
Poftă bună şi un Paşte luminos şi liniştit!
Găsiţi mai multe delicii pe blogul Lifeandcoffeebeans.blogspot.com
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii