Costachel ne ofera: COSTITE de MIEL UMPLUTE cu NUCI si STAFIDE

O rețetă excelentă, mai ales pentru amatorii de costițe, dar și cei cărora nu prea le place friptura de miel o vor aprecia cu siguranță! Când am mâncat-o prima oară, era chiar de Paști și a dat o excelentă pată de culoare (gustativă, firește!) printre ouă, drob, friptură, cozonac și pască. Iar bucuria cea mai mare a fost ca așa am putut salva costițele fiindcă, dacă n-ar fi fost preparate în felul ăsta și ar fi trecut și ele la friptură, bietele de ele s-ar fi uscat de-a binelea până când căldura cuptorului ar fi reușit să pătrundă pulpa. Așa însă, fragede și aromate, au fost de neuitat. Ia încercați!

Costachel ne ofera: COSTITE de MIEL UMPLUTE cu NUCI si STAFIDE

Pentru 4 persoane dotați-vă cu

8 costițe de miel, cu tot cu os,

1 ceapă,

30 g stafide,

100 g miez de nucă,

1 lingură de cimbru proaspăt (1 linguriță dacă e uscat),

1/2 legătură de pătrunjel,

40 g pesmet,

2 linguri de ulei de măsline,

supă,

sare, piper

Înmuiați stafidele într-o ceașcă de apă călduță. Căliți ceapa tocată în ulei. Când devine translucidă, adăugați stafidele scurse și miezul de nucă tocat mare. Adăugați puțină supă și fierbeți 10 minute. Stingeți flacăra, adăugați verdeața tocată fin, sare, piper și amestecați bine.

Cu ajutorul unui cuțit subțire și bine ascuțit, faceți o fantă în carne (în partea opusă osului), umpleți cu amestecul preparat mai înainte și închideți cu ajutorul unor scobitori.

În vasul în care ați preparat umplutura, rumeniți costițele. Când s-au colorat uniform, băgați-le în cuptorul încins, la foc mijlociu spre tare, unde trebuie să mai stea aproximativ 20 de minute. Din când în când, stropiți cu supă caldă. Serviți friptura fierbinte, după ce ați eliminat scobitorile, firește.

Cât despre vin, altceva decât un rozé sec nu vă puteți dori. Și, slavă Domnului, oferta e destul de numeroasă!

Mai multe delicii exotice şi nu numai găsiţi pe blogul Costachel.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise