Costachel ne ofera: COSTITE de MIEL UMPLUTE cu NUCI si STAFIDE

O rețetă excelentă, mai ales pentru amatorii de costițe, dar și cei cărora nu prea le place friptura de miel o vor aprecia cu siguranță! Când am mâncat-o prima oară, era chiar de Paști și a dat o excelentă pată de culoare (gustativă, firește!) printre ouă, drob, friptură, cozonac și pască. Iar bucuria cea mai mare a fost ca așa am putut salva costițele fiindcă, dacă n-ar fi fost preparate în felul ăsta și ar fi trecut și ele la friptură, bietele de ele s-ar fi uscat de-a binelea până când căldura cuptorului ar fi reușit să pătrundă pulpa. Așa însă, fragede și aromate, au fost de neuitat. Ia încercați!

Costachel ne ofera: COSTITE de MIEL UMPLUTE cu NUCI si STAFIDE

Pentru 4 persoane dotați-vă cu

8 costițe de miel, cu tot cu os,

1 ceapă,

30 g stafide,

100 g miez de nucă,

1 lingură de cimbru proaspăt (1 linguriță dacă e uscat),

1/2 legătură de pătrunjel,

40 g pesmet,

2 linguri de ulei de măsline,

supă,

sare, piper

Înmuiați stafidele într-o ceașcă de apă călduță. Căliți ceapa tocată în ulei. Când devine translucidă, adăugați stafidele scurse și miezul de nucă tocat mare. Adăugați puțină supă și fierbeți 10 minute. Stingeți flacăra, adăugați verdeața tocată fin, sare, piper și amestecați bine.

Cu ajutorul unui cuțit subțire și bine ascuțit, faceți o fantă în carne (în partea opusă osului), umpleți cu amestecul preparat mai înainte și închideți cu ajutorul unor scobitori.

În vasul în care ați preparat umplutura, rumeniți costițele. Când s-au colorat uniform, băgați-le în cuptorul încins, la foc mijlociu spre tare, unde trebuie să mai stea aproximativ 20 de minute. Din când în când, stropiți cu supă caldă. Serviți friptura fierbinte, după ce ați eliminat scobitorile, firește.

Cât despre vin, altceva decât un rozé sec nu vă puteți dori. Și, slavă Domnului, oferta e destul de numeroasă!

Mai multe delicii exotice şi nu numai găsiţi pe blogul Costachel.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise