Pasca in straturi este una din retetele mele preferate de Pasti datorita faptului ca e reteta proprie.
Ingrediente:
Aluat:
1 ou
50 g margarina
2 linguri smantana
faina cat cuprinde , coca sa fie foarte, foarte moale
Crema:
1 kg branza de vaci(scursa foarte bine)
1 praf de copt
300 g zahar
1/2 pachet unt
8 oua
200 g smantana (scursa in tifon pe faina de porumb)
1 lingura faina
2 linguri gris
4 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie
50 g mac
50 g nuca de cocos
50 g nuca prajita
4 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
stafide
esenta de rom
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Blatul
Se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti (un strat foarte subtire).
Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul.
Branza se da pe robot, se adauga untul,galbenusurille cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.La final se incorporeaza 4 albusuri batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare.
Aceasta compozitie se imparte in 3 vase:
- in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, se asterne in tava.
Peste acest strat se asaza un strat de stafide
- In al doilea castron se adauga mac, se asterne in tava peste stafide.
- In al treilea castron se adauga nuca de cocos, stafide, coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul cu mac si se da la copt in cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor.
- Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga
2 albusuri (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata.
Pralina trebuie sa fie uscata. Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute (se poate rade ciocolata, sub forma de cruce). Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotund. Taiem cand e rece. Se poate face in orice perioada a anului, ca si prajitura cu branza.
Mai multe retete delicioase gasiti pe pagina de profil: Cely Snijec.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii