Niste aperitive delicioase si foarte aratoase. Sunt perfecte pentru o masa de Paste la care doriti sa va impresionati invitatii.
Ingrediente pentru 8 bucati:
Pentru aluat:
550 g faina de grau
250 g crema de branza Philadelphia
3 linguri de smantana
2 galbenusuri
1 lingura otet
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutura:
mix de legume (1 morcov, 1 ardei gras rosu, 6 buchetele broccoli, 10 pastai fasole verde, 5 bucati porumb babycorn)
1/2 piept de pui afumat
100 g cascaval afumat
50 g unt
sare si piper dupa gust
Pentru ornat:
1 legatura ceapa verde
Optional:
1 lingurita boia dulce
100 g smantana
1 crenguta rozmarin
Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de copt si sarea. Intr-un castron mai mare amestecam galbenusurile cu crema de branza si smantana, adaugam lingura de otet. Incepem sa incorporam mixul de faina. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Dam aluatul la frigider pentru 1 ora.
Incingem cuptorul la 170 grade Celsius, pregatim umplutura.
Pentru umplutura taiem pieptul de pui si legumele cubulete. Intr-o tigaie incingem untul, prajim usor de tot pieptul de pui si adaugam si legumele. Sotam legumele pana se inmoaie usor, potrivim de sare si piper. Lasam sa se raceasca.
Pregatim bucati de sfoara de bucatarie lungi de 10 cm, sau bride de silicon (daca aveti).
Scoatem aluatul de la frigider si intindem din el o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei farfurii taiem cercuri din aluat, de marimea unei clatite. Punem in centrul foii de aluat 2 linguri de umplutura, presaram cascaval ras pe deasupra. Strangem marginile aluatului usor de tot ca si cum am strange la gura un saculet. Imediat legam aluatul cu bucatile de sfoara sau bridele de silicon. Asezam pungutele pe tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 15 minute.
Scoatem pungutele din cuptor si le lasam cateva minute sa se raceasca usor. Scoatem cu grija bridele de silicon sau taiem sfoara de bucatarie. Alegem cele mai lungi fire de ceapa si legam cu ele pungutele, acolo unde au stat la copt bucatile de ata sau bridele de silicon.
Se servesc caldute eventual presarate cu boia dulce pe pat de smantana.
Pofta buna!
Puteti gasi si alte retete inedite si delicioase pe blogul: andreeachinesefood.blogspot.com
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii