Adrian Sterian ne ofera: SALATA DE FRUCTE

In cazul in care doriti un desert mai usor dupa niste feluri de mancare mai consistente, iata o salata de fructe sanatoasa si delicioasa.

Adrian Sterian ne ofera: SALATA DE FRUCTE

Ingrediente:

-1 pepene galben

- 3 nectarine

- 1 ciorchine mic de struguri albi

- 2 portocale

- 1 grapefruit

- 4 kiwi

- 3 banane

- 1 lamaie mare

- 2 casete ciocolata menaj

- coaja de la o lamaie rasa

- 50 grame alune prajite si date prin masina (sau blender)

- 100 g piscoturi sau biscuiti

- 200 ml lapte rece

- 1 plic de frisca

- 6 plicuri de zahar vanilat- 50 ml de vermut alb ( tip CINZANO), in cazul in care nu aveti copii invitati.

Mod de preparare:

Toate fructele se vor spala bine sub jet de apa rece si se vor pune la scurs intr-o sita.Folositi ustensile de inox si sticla pentru ca fructele sa nu oxideze.Pepenele se taie in 2, pe dimensiunea mai mica, se curata de coaja. Se taie felii, cate aveti nevoie pentru "montaj" in pahare de sampanie, restul se taie in cubulete si se pun intr-un castron.Kiwi se curata de coaja si se feliaza subtire.Nectarinele se taie in doua, se scot samburii. Una se taie felii, celelalte cubulete.Boabele de strugure se spala in jet de apa rece, se lasa sa se scurga.Bananele se curata de coaja si se taie felii potrivite.Lamaia se rade de coaja pe razatoarea mica.Toate fructele se pun intr-un castron si stropesc cu sucul de lamaie.Separat se prepara un suc din: zeama de la o portocala, zeama de grapefruit, 3 plicuri de zahar vanilat si vermut alb. Se toarna peste fructele din castron. Se amesteca cu o lingura de inox, usor, sa nu se zdrobeasca fructele.

Topping:

Se bate praful de frisca, cu 3 plicuri de zahar vanilat si cu laptele cu un mixer, aproximativ 5-6 minute. Se da la rece pentru 30 - 40 de minute.Se rad casetele de ciocolata pe razatoarea mica.

Montaj:

Pentru pahare de sampanie, cu gura larga: Se pune o lingura sau doua din amestecul de suc din castron. Se asaza o felie de pepene, cateva felii de kiwi, cateva felii de nectarine, intre ele boabe de strugure. Se adauga stafide si cate o lingurita de ciocolata rasa. Se dau la rece cateva minute. Se scot paharele si se adauga frisca folosind o punga pentru decor sau pur si simplu o furculita. Se adauga o lingurita de alune rase si una de ciocolata. Se decoreaza cu o felie de portocala pe marginea paharului. Deasupra se poate pune un piscot sau un biscuit. Se da la rece.Pentru castron:Peste fructele amestecate se adauga alunele, stafidele si un strat de ciocolata rasa. Se adauga frisca cu o lingura si se intinde uniform. Deasupra se pune restul de ciocolata amestecata cu coaja de lamaie.Deasupra se pot adauga cateva piscoturi sau biscuiti. Se da la rece.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul: Inbucatariecutata.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise