Carnatii de Plescoi reprezinta prima marca traditionala inregistrata in Romania si sunt foarte cautati deoarece carnea din care sunt facuti provine de la oi crescute intr-o zona despre care se spune ca ar avea un sol aparte. Reteta dupa care sunt facuti carnatii de Plescoi este transmisa din tata-n fiu, dar secretul gustului care-i deosebeste de restul tipurilor de carnati a ramas nedezvaluit. In zona Buzaului, in acest an, are loc cea de-a opta editie a Festivalului carnatilor de Plescoi.
Evenimentul se va desfasura pe esplanada pensiunii Casa Matei, in perioada 3-4 octombrie. Spre deosebire de editiile trecute, anul acesta vor participa doar producatori autorizati de carnati de Plescoi, gem, branzeturi, vin si tuica, alaturi de mestesugari si de pensiuni certificate de ANTREC (Asociatia Nationala a Turismului Rural Ecologic si Cultural).
In plus, veti avea ocazia sa asistati si la concursul "Miss Oita", unde se vor alege cele mai frumoase exemplare aduse de crescatorii de oi din zona.
In afara de carnatii Plescoi, festivalul isi propune sa promoveze imaginea Vaii Buzaului cu tot ceea ce are aceasta mai bun: peisaje mirifice, gastronomie, traditie si cultura.
Sursa foto si articol: Facebook, reporterbuzoian.ro
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii