Formidabila placinta cu peste a lui Jamie Oliver

Insasi ideea de placinta cu peste reprezinta pentru mine una dintre cele mai agreabile, imbietoare si apetisante mancaruri care-mi pot trece prin minte. Reteta de fata este una excelenta, care mi se potriveste foarte bine.

Formidabila placinta cu peste a lui Jamie Oliver

 

Ingrediente (pentru 6 portii):

5 cartofi mari, decojiti si taiati in cubulete de aproximativ 2,5 cm,

sare si piper negru proaspat macinat,

2 oua ecologice

2 maini mari de spanac proaspat,

1 ceapa, tocata marunt,

1 morcov, injumatatit si tocat marunt,

ulei de masline extravirgin,

circa 285 ml de smantana dulce,

2 maini zdravene de branza Cheddar maturata sau parmezan ras,

sucul de la 1 lamaie,

1 lingurita cu varf de mustar englezesc,

1 mana mare de patrunjel verde, tocat marunt,

455 g de file de eglefin sau cod, fara piele sau oase si taiat in bucati lungi,

nucsoara (optional).

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Puneti cartofii in apa clocotita cu sare si fierbeti-i timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Nu va va lua mai mult de 1 minut. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Dati-le deoparte.

Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si aduceti la punctul de fierbere. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde.

Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti ar trebui sa fie bine scursi si facuti piure — mai turnati peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara, daca doriti. Raspanditi-i deasupra pestelui. Nu va deranjati sa migaliti placinta, astfel incat sa arate impecabil — este un fel de mancare nepretentios si consistent. Dati-o la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii. Serviti alaturi de niste mazare sau de ceva verdeturi, fara sa uitati de fasolea coapta si de ketchup. Are o consistenta lipicioasa, dar deosebit de gustoasa, si tocmai asta imi place cel mai mult la ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise