Insasi ideea de placinta cu peste reprezinta pentru mine una dintre cele mai agreabile, imbietoare si apetisante mancaruri care-mi pot trece prin minte. Reteta de fata este una excelenta, care mi se potriveste foarte bine.
Ingrediente (pentru 6 portii):
5 cartofi mari, decojiti si taiati in cubulete de aproximativ 2,5 cm,
sare si piper negru proaspat macinat,
2 oua ecologice
2 maini mari de spanac proaspat,
1 ceapa, tocata marunt,
1 morcov, injumatatit si tocat marunt,
ulei de masline extravirgin,
circa 285 ml de smantana dulce,
2 maini zdravene de branza Cheddar maturata sau parmezan ras,
sucul de la 1 lamaie,
1 lingurita cu varf de mustar englezesc,
1 mana mare de patrunjel verde, tocat marunt,
455 g de file de eglefin sau cod, fara piele sau oase si taiat in bucati lungi,
nucsoara (optional).
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Puneti cartofii in apa clocotita cu sare si fierbeti-i timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Nu va va lua mai mult de 1 minut. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Dati-le deoparte.
Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si aduceti la punctul de fierbere. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde.
Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti ar trebui sa fie bine scursi si facuti piure — mai turnati peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara, daca doriti. Raspanditi-i deasupra pestelui. Nu va deranjati sa migaliti placinta, astfel incat sa arate impecabil — este un fel de mancare nepretentios si consistent. Dati-o la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii. Serviti alaturi de niste mazare sau de ceva verdeturi, fara sa uitati de fasolea coapta si de ketchup. Are o consistenta lipicioasa, dar deosebit de gustoasa, si tocmai asta imi place cel mai mult la ea.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii