Laszlo Szabolcs (sau “kopac”, dupa cum il cunoastem noi pe Gustos.ro) este bucatar-sef intr-un pub din Targu Mures si, din cand in cand, ne impartaseste dintre retetele sale aici, pe Gustos.ro. Am vrut sa aflam mai multe despre el, pentru ca retetele pe care ni le-a trimis ne-au fermecat, asa ca l-am rugat sa ne acorde un interviu, pe care il puteti citi mai jos.
Buna ziua. Cum ati ajuns pe Gustos.ro?
Buna ziua, sincer sa fiu, am accesat site-ul Gustos.ro din greseala, dar ma bucur ca s-a intamplat! E maxim tot ce contine gustosul! Am cunoscut bucatari din toata tara si am ramas placut surprins de retetele lor. Putem invata reciproc din arta culinara.
Considerati intr-adevar ca bucataria este o arta?
Pentru mine e arta, vorbesc serios, ador sa fiu in bucatarie... Desenez cu mancarea, e frumos rau pentru cine intelege si o face intr-adevar din adancul sufletului. O mancare se serveste numai atunci cand tu ca preparator o poftesti - asta este secretul! Nu exista sa servesti ceva ce nu e ok. Acel cineva pentru care pregatesti platoul trebuie sa savureze mancarea, s-o laude si sa se reintoarca.
Cum ati inceput cariera in ale bucataritului?
Eu am inceput bucataria in 2000, eram livrator de food&pizza la un restaurant. In ploaie, zapada sau canicula eram livrator pe un scuter cu pedale. (rade) Nasol, nu? Atata m-am holbat prin geam inauntru in bucatarie, pana am cerut voie inauntru sa-mi prepar si eu o pizza, pentru mine. “Boss-ul” monitoriza tot! Dupa o luna si-a concediat un angajat din bucatarie si m-a "acrosat", spunandu-mi cum ca pe mine m-a vazut odata preparind ceva. “Da, intra sa te vad!”, mi-a spus. Si asa am devenit pizzer, mai tarziu curatator de legume, ajutor, bucatar si... chef in ultimii 4 ani!
Cine v-a ajutat cel mai mult in cariera?
Am avut si noroc. M-a invatat technica gusturilor un bucatar german venit la mine in oras - am muncit cu el un an zi de zi si el cu mine bob cu bob. A fost o perioada de maturizare si ma gandesc inapoi cu mare placere. "Condimentul" final din cariera mea a fost Dragos Tudoran. Da, el a fost cireasa de pe tort. Este un chef care face consultanta de bucatarie. Cine a auzit de el sigur imi da dreptate, este un adevarat bucatar.
Cine credeti trebuie sa gateasca in familie: femeia sau barbatul?
Si femeia si barbatul sunt un egal, nu exista diferente. Nu e bine de cel ce face astfel de diferente. Bucataria nu este o concurenta, este un rezultat al omenirii, al evolutiei.
Va multumim pentru interviul acordat!
Va multumesc pt atentia acordata si va salut pe toti!
Iata si cateva dintre retetele domnului Szabolcs:
Crispy Wings - aripioare crocante cu sos de iaurt
Gasiti mai multe retete in profilul lui de pe Gustos.ro.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii