Nu va fie teama sa schimbati o anumita reteta dupa placul dumneavoastra caci poate va iesi mai bine decat reteta originala

In acesta saptamana o avem invitata la rubrica noastra de Interviuri gustoase pe Laura Dachman, adolescenta minune din marea familie Gustos.ro. Laura gateste impreuna cu noi de pe 3 ianuarie 2009 si in fiecare saptamana ne incanta cu minunatiile culinare pe care reuseste cu un deosebit talent sa le prepare. O recunoastem cu usurinta dupa retetele sale sofisticate si dupa executiile acestora fara cusur. Haideti sa o primim asa cum se cuvine pe Laura si sa ne bucuram impreuna de acest interviu special.

Nu va fie teama sa schimbati o anumita reteta dupa placul dumneavoastra caci poate va iesi mai bine decat reteta originala

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine v-a fost profesor?
Eu am inceput sa gatesc in urma cu aproximativ 2 ani. Lucrul ce m-a determinat cred ca au fost cartile de bucate comandate de tatal meu de la o anumita editura. Am inceput sa ma uit printre acestea si au inceput sa ma atraga tot mai mult. Am inceput apoi sa caut tot felul de retete pe internet si chiar mi-am facut o colectie mare de retete de la diferiti bucatari straini (Martha Stewart, Anna Olson, Jamie Oliver) pe care le-am tradus in limba romana. In ceea ce priveste "profesorul" care m-a invatat sa gatesc pot sa zic ca au fost carti citite, articole de pe internet dar si mama m-a invatat unele lucruri de baza (cea care si acum ma mai atentioneaza daca vede ca am dat focul prea tare in timp ce se gateste ceva pe aragaz).

2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?

Eu gatesc cel mai des pentru familie (eu, mama, tata si fratele meu) dar si pentru prieteni sau pentru musafirii care vin la noi la masa. De cele mai multe ori gatesc singura, fara ajutoare, eventual o rog pe mama sa ma ajute daca doresc sa mearga mai repede (adica sa ma ajute la curatat, spalat vase sau invartit in cratita).

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?
Visul meu este de a deveni un bucatar-sef cunoscut, sa imi deschid propriul restaurant, sau mai multe :) si sa am succes. De aceea doresc sa urmez o scoala de specialitate in Elvetia dupa ce voi termina liceul.

4. Care este mancarea din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
O mancare de care imi aduc aminte cu drag de cand eram mai mica ar fi Hajos, care este o prajitura din aluat foietaj, de obicei preparat acasa (dar in ziua de azi e mai usor sa il cumperi de la magazin) umpluta cu magiun de prune si dupa ce este coapta este pudrata cu mult zahar pudra. Tin minte ca atatea macam pana nu mai puteam; eram innebunita dupa ele. Am preparat si eu o data aceasta prajitura si mi-a iesit foarte bine.

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?

In timpul liber, in afara de gatit, imi place sa fac sport. Sportul pe care il practic si imi place mult este Tae Bo. Imi place deoarece este o combinatie intre arte martiale, aerobic, dans si iti lucreaza toti muschii. In rest, se mai intampla sa desenez si cam atat :)

6. Unde preferati sa mergeti in concediu/vacanta si de ce tocmai acolo?

In concediu imi place sa merg in strainatate, desi in strainatate am fost mai putin din pacate (in Turcia si Ungaria), deoarece imi place sa cunosc oameni si locuri diferite. Imi place mult sa calatoresc, iar locurile pe care le prefer sunt cele unde este si apa unde pot innota deoarece inotul este un alt sport pe care il practic cu mare placere.

7. Ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
Au existat si cateva momente amuzante in bucatarie.S-a intamplat sa umplu bucataria cu faina deoarece am scapat din mana vasul plin cu faina sau am "pictat" dulapurile cu sos de tomate deoarece sosul respectiv era intr-o conserva si m-am chinuit sa o desfac iar cand am reusit, totul a sarit pe dulapuri :)

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
La aceasta intebare nu pot raspunde exact, deoarece multe retete din cate am preparat mi-au placut mult dar ar fi una care am preparat-o chiar de 3-4 ori (eu tot timpul prepar retete noi si nu prea repet o reteta chiar daca mi-a placut pentru ca vreau sa incerc cat mai multe retete). Aceasta reteta se numeste Pudding de ciocolata cu lamaie verde. Reteta o puteti gasi pe profilul meu al acestui site sau pe blog-ul meu: http:/lauradfood.blogspot.com.

9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Ustensilele mele cele mai de pret sunt cutitele speciale pentru legume castigate in urma cu cateva luni la o anumita revista de retete culinare si premiul castigat pe acest site la concursul cu blog-uri, un blender cu mai multe functii, premiu de care sunt cea mai incantata pana acum si de aceea va multumesc mult din nou pentru el :)

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?

Niciodata nu sunt in pana de idei, deoarece de multe ori prepar retete din carti culinare sau de pe internet sau deseori imi vine cate o idee de reteta pe care o incerc, o imbunatatesc pe parcurs daca este cazul si daca iese bine o impartasesc si altora. Iar in ceea ce priveste respectarea retetelor luate din carti sau de pe internet, pot sa zic ca la 90% din acestea trebuie modificat ceva, ori timpul de gatire, ori cantiatatea de ingrediente, ori pur si simplu schimb un anumit ingredient sau mai multe, pe care se intampla sa nu le am pe moment prin casa, sau pur si simplu care nu ma prea incanta, in alte ingrediente pe care le am la indemana sau mi se par mai potrivite.

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
Nu prea as putea da sfaturi incepatorilor deoarece si eu pot sa zic ca sunt inca incepatoare si mai am si eu de invatat multe pentru a deveni un bucatar asa cum imi doresc. Dar un lucru as putea sa zic deocamdata: atunci cand ne propunem sa gatim ceva, sa incercam sa folosim ingrediente de calitate chiar daca sunt putin mai scumpe deoarece si acest lucru conteaza, dupa parerea mea. Si nu va este frica sa schimbati o anumita reteta dupa placul dumneavoastra caci poate va iesi mai bine decat reteta originala si veti fi incantat de rezultatul obtinut !

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?
Cumpararturile le fac deobicei la magazinele din apropiere si la piata merg parintii. Dar prefer hipermarket-urile deoarece acestea au mai multe produse pe care deobicei nu le gasim in orice magazin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise