Probabil că cei mai mulţi dintre voi îl cunoaşteţi deja pe Adi Hădean şi blogul lui cu "reţete fără secrete". Pentru că găteşte destul de des la grătar, ne-am gândit că putem aflamai multe despre preparatele la grătar din experienţa lui.
Să începem cu întrebarea standard, dar care îi frământă pe cei mai mulţi dintre noi: cum ai început să ai un blog culinar?
În 2007 am început să am un blog. Din 2008 e blog culinar.
Ai vreun bucătar favorit, ţi-ai dori să calci pe urmele vreunui bucătar celebru?
Îmi doresc să calc pe urmele mele. sunt bune urmele, dar dacă te concentrezi să le urmezi, pierzi din vedere lucruri fabuloase pe care nu le mai descoperi, fiind prea ocupat cu descoperirile altora. sigur, asta nu înseamnă că nu există bucătari pe care să-i admir. sunt mulți.
De unde te inspiri în arta culinară: cărţi de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
De peste tot. din piață, din supermarket (supermarketul nu-i satana, chiar dacă acolo găsești multe lucruri de calitate proastă), din cărți, din viață, de la prieteni și rude, de la bătrâni și tineri, de la toată lumea. sunt atent la lucrurile care mă preocupă și găsesc oriunde o idee.
Te implici în multe proiecte, printre care se numără şi unele cu implicaţii sociale sau umanitare. Care este proiectul tău de suflet, la care ţii ce mai mult?
Nu cred că putem vorbi despre asta. nici măcar nu mă gândesc prea mult la proiectele de felul ăsta, în sensul că nu le fac pentru mine, nu mie trebuie să-mi aducă bucurie ori mândrie. Le fac și gata.
Pe 28 mai, la Cluj, a avut loc proiectul iniţiat de tine, pe numele său „Frigăruia bloggerilor”, am văzut reţeta de frigăruie pe blogul tău, ne poţi spune câteva ponturi pentru nişte frigărui excepţionale?
Vă pot sugera să aveți fantezie când condimentați ori marinați carnea sau legumele (și legumele pot fi marinate, chiar e indicat). și să nu le mâncați singuri. mâncarea devine excepțională dacă o mănânci cu oameni dragi.
Pe blogul tău se vede că găteşti destul de mult la grătar, aproape că eşti expert în ale grătarului. Ne poţi împărtăşi câteva secrete pentru un grătar fără cusur?
Nu există așa ceva. există "cum îți place". mie îmi place să am arome în jur, să nu mănânc o carne uscată, să fie prietenii cu mine lângă grătar.
Dacă ar fi să creezi un prânz cu preparate la grătar exact pe gustul tău, care ar fi meniul?
http://www.adihadean.ro/2011/06/sunday-brunch-la-tine-acasa/
Sau altul. Fac asta atât de des încât nu pot să spun "ăsta ar fi meniul". Meniul e de fiecare dată altul.
Pentru cei mai puţin pricepuţi în gătitul la grătar, ce sfaturi le-ai da? Cu ce preparate să înceapă ca să nu greşească?
Singurul sfat pe care-l pot da e să nu se complice. Lucrurile simple au renumele de a fi cele mai bune, nu degeaba. Și să nu se grăbească. La fel de bine poți strica un pește ori o bucată de ceafă. La fel de bine le poți da strălucire, dacă ești puțin atent.
Mâncarea pregătită la grătar se consideră a fi mai sănătoasă decât alte modalităţi de preparare, pe tine crezi că te-a ajutat pentru programul „Înapoi la '90”?
Pe mine m-a ajutat o vorbă pe care mi-a spus-o un chinez bătrân: "eat less, exercise more". Adică mănâncă mai puțin, fă mai mult sport. Grătarul e sănătos doar în anumite condiții, facut strămoșește, cu grăsimea picurând pe cărbunii încinși, nu-i atât de sănătos (s-a demonstrat). Nu ne-ar strica puțin mai multă deschidere spre alte metode, dar suntem extrem de conservatori și de greu de clintit din ale noastre.
Care a fost cea mai exotică/neobişnuită mâncare preparată de tine la grătar?
Nu știu :). Eu fac mâncare obișnuită.
Ne poţi dezvălui câteva dintre proiectele planificate pentru acest an?
Nu :). Prefer să aflați de ele pe măsură ce se întâmplă.
----------------
Ca să fiţi la curent cu ce face şi prepară Adi Hădean, vizitaţi-i blogul: www.adihadean.ro
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii