Invitata acestei saptamani la "Interviurile Gustos.ro" este doamna Mirela Nedea, Chef de Cuisine in comunitatea Gustos.ro, care a sarbatorit de curand un an de cand este alaturi de noi. Ii uram "La multi ani!" si multumim pe aceasta cale pentru activitatea sa si pentru retetele delicioase cu care ne incanta, alaturi de toate celelalte membre destoinice ale comunitatii noastre. Doamna Mirela Nedea gateste cu placere pentru familia sa si pentru prieteni, lucru care se poate observa cu usurinta din retetele inscrise pe Gustos.ro. Ineditul retetelor propuse de doamna Nedea vine din bunatati traditionale si pretioase, pregatite cu drag, precum Siropul de trandafiri, Dulceata de cirese amare si Dulceata de soc. Va invitam sa cititi in continuare interviul acestei doamne care le daruieste celor dragi feluri de mancare minunate.
Ma numesc Mirela Nedea si am 40 de ani. Sunt casatorita de 20 de ani si am o fetita de 16 ani. In martie s-a implinit un an de cand gatesc cu gustos, de unde am invatat foarte multe lucruri interesante.
1. Cand ati inceput sa gatiti?
Am inceput sa gatesc din clasa a IX-a, cand am intrat la liceu, si, fiind de la tara, parintii ne-au inchiriat un apartament, mie si surorii mele care era in clasa a-VII-a. Ne mai trimitea si mama mancare, dar de cele mai multe ori, langa ingredientele pe care ni le trimitea, imi punea si reteta respectivei mancari. Imi amintesc ca prima data am facut pilaf. In clasa a-XI-a mi-am cumparat prima carte de bucate, pe care o am si acum si pe care o mai rasfoiesc din cand in cand.
2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?
Gatesc cu mare placere pentru familie si pentru prieteni. Imi place sa-i surprind intotdeauna cu ceva nou. Mai mult incerc retetele care ilustreaza si produsul final. De obicei gatesc fara ,,ucenici’’.
3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?
Visul meu cel mare este sa am o pensiune. Cum celalat vis de a ne construi o casa s-a realizat, prietenii deja spun ca vin la ,,pensiunea mirey’’.
4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
Bunica mea gatea o tocanita din carne de pui cu ceapa, ardei si rosii. Si eu o prepar, dar parca nu are acelasi gust ca in copilarie.
5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
Ca si pe multi altii, criza economica m-a afectat si pe mine. Acum sunt somera si ma ocup mai mult de treburile casnice. La tara nu ai timp sa te plictisesti! Imi place foarte mult sa realizez felicitari pe care le trimit cu mare drag prietenilor cu diferite ocazii. Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa fac fotografii, iar calculatorul…mi l-as muta cu mine in bucatarie.
6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?
Cele mai multe concedii ni le-am petrecut la mare, dar si la munte ne place foarte mult sa mergem. Pe mine muntele, verdele, ma linisteste, dar de mare mi-e dor intotdeauna.
7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
Cea mai amuzanta patanie a mea in bucatarie a fost cand am pus oua la fiert si am uitat de ele. Cand am auzit pocnind am fugit repede in bucatarie si surpriza… ouale nu mai erau in ibric ci pe tavan. Auzisem eu ca se intampla asa,dar nu am crezut. Mi s-a mai intamplat sa pun sa fac bors si sa iasa... friptura.
8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
Nu pot sa spun ca am o reteta preferata, pentru ca sunt mai multe. Dar ca sa manance fetita mea ficat de pasare, am inventat un drob de pui pe gustul ei. Si o fac destul de des pentru ca inlocuieste cu success salamul. Reteta o gasiti la,,retetele mele’’.
9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Fara robot si mixer nu cred ca as putea. Cutitele sunt la fel de importante, dar cel mai mult imi plac ustensilele care dau diferite forme legumelor si fructelor.
10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
Se intampla sa fiu in pana de idei si atunci consult cartile de bucate sau site-ul nostru: Gustos.ro. In general, nu respect retetele intocmai, le mai adaptez dupa gustul nostru.
11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
Indiferent ce dezastru iese in bucatarie, ,,perseverenta e mama succesului’’.
12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?
Cumparaturile mi le fac in general de la hypermarket-uri. Legumele si zarzavaturile din gradina noastra, in care punem cate putin din fiecare. Fructele pentru compoturi sunt tot din gradina noastra.
Va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa va spun cate ceva despre mine,si in acelasi timp de a cunoaste o alta fata a atator oameni minunati de pe ,,gustos’’.
Si fiindca se apropie sarbatorile de Pasti, va urez un ,,Paste fericit!’’ tuturor.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii