De ce tot ce e frumos dureaza atat de putin?
Atunci cand suntem fericiti mi se pare ca timpul trece mai repede...dar cel mai mult conteaza amprenta spirituala cu care ramanem. Ceea ce te face fericit nu dureaza la nesfrasit sau destul de mult incat sa poti profita de acel moment. Chiar daca dureaza o secunda, amintirile pot dura vesnic, cu asta ramanem... si noi fetele de pe site-ul Gustos.ro, deja stim asta de 10 ani.
Prima zi a intalnirii noastre de suflet a fost ziua in care ne-am indreptat cu totii spre Sebes Jud Alba, ca mai apoi sa facem inca cativa km spre Capalna, la minunata pensiune Poarta Cetatii, un adevarat colt de rai.
Incepand de pe la pranz participantii au început sa se adune usor-usor, ultimii ajungand spre seara , cand am facut apelul...am fost in total in cele cinci zile 23 de persoane.Deci au luat parte la intalnirea noastra :
1 - ALINA - organizatoarea acestei intalniri
2 - ANCUTA - reprezentanta site-ului Gustos.ro
Prieteni dragi veniti de peste mari si tari...
3 - GABI
4 - MONE
5 - TANIA
6 - KHALIL
7 - TONIA
...si alti romanasi din toate colturile tarii...
8 - ANENA
9 - ADRIAN
10- DELIA
11- MIHAITA
12-FERNANDO
13-DOINA
14- MARIANNA
15- IULIANA
16-LUMINITA
Dragii nostri din Sebes
17-ROXANA
18- ADI
19-ANA
20- VALY
21 - EU...ca fara mine nu mai era aceasta poveste.
Fiecare cand a ajuns s-a cazat apoi si-a desfacut sacosa cu merinde si am degustat din bunatatile aduse de pe drum.
Bineinteles seara a continuat cu povesti si aduceri aminte.
A doua zi dupa micul dejun o parte ne-am dus dupa cumparaturi in Sebes, si alta parte s-au dus sa viziteze Cetatea dacica Capalna .
Dupa ce am ajuns la pensiune cu toate cumparaturile, ne-am apucat sa facem la ceaun un gulyas de vita urias care sa sature pe toata lumea. Daca a fost bun...intrebati-i pe cei ce au mancat doua sau chiar trei farfurii.
Iar cireasa de pe tort a fost chiar tortul oferit de GUSTOS.RO, o minunatie de tort cu fructe de padure, de te lingeai pe bot. Recunosc cu mana pe suflet ca nu am rezistat si am mai mancat o feliuta, la sfarsit. Multumim frumos Anca si Gustos.ro, care nu s-a lasat si ne-a mai dat cate o amintire placuta fiecaruia.
Sambata dimineata dupa micul dejun am pornit spre barajul Oasa, un drum foarte frumos cu peisaje de neuitat (lacul de acumulare pe raul Sebes.Este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul raului Sebes si este traversat de DN67C (Transalpina) care leaga orasele Sebes si Novaci.).In parcarea de aici puteţi sa degustati bucatele gustoase ale localnicilor: branză de casa, tuica, miere sau placintele pe lespede .pe care gustoasele le stiau deja de la celelalte intalniri.
Apoi am urcat la Manastirea Oasa, o oaza de liniste, incojurata de paduri, cu vai si lacuri, o manastire ortodoxa aflata in localitatea Sugag, judetul Alba.Biserica din Manastirea Oasa este din lemn, fiind zidita pe o fundatie de piatra, in forma de cruce. Biserica are o singura turla, fiind acoperita cu sindrila, a fost pictata, in fresca, intre anii 1985-1986, de catre pictorul Liviu Dumbrava, din Gura Humorului.
De la barajul lacului de acumulare de la Oaşa, spre dreapta, este drumul care urca spre Poarta Raiului – Luncile Prigoanei, Muntele şi Iezerul Sureanu si Varful lui Pătru unde veti gasi un frumos hotel de 4 stele situat la 1600 de metri deasupra nivelului marii intr-o poiana mirifica si cu un aer de o puritate exceptionala.Dumnezeu a pictat natura asemeni raiului, caci nu degeaba zona este denumită Poarta Raiului.Ca o provocare inedita pentru turisti,afara, în laterala hotelului, au fost amplasate un jacuzzi ?i doua ciubere, dintre care unul cu soba pe lemne submersibila, în care cei care doresc se pot imbaia, savurand un ceai fierbinte, în apa la 30 de grade Celsius.
La capitolul mancare, meniul are o oferta destul de variata, unii dintre noi au ales doar o cafeluta dar altii au servit masa.
Se facuse deja racoare si norii ne amenintau cand noi ne-am hotarat sa coboram de la Surianu...pacat de drum ca locurile au fost mirifice.
Pe la 18.00 eram deja la pensiune si am zis ca trebuie sa ne apucam de munca, asa ca toata lumea a pus mana si a facut ceva pentru gratarele care erau puse la marinat, cu o seara inainte, de catre Alina.
Duminica am pornit spre Alba Iulia unde am vizitat-o pe Jana, draga noastra gustoasa care din anumite motive nu a putut veni la intalnire.
Dupa o ploaie zdravana am reusit sa iesim de la prietenii nostri si sa ne indreptam spre restaurantul nostru de suflet Erol, care din pacate si-a schimbat bucatarul si nu mai este ce a fost, cu ce am fost noi obisnuiti. Dar asta nu inseamna ca nu ne-am ospatat pe cinste.
Apoi ne-am mai plimbat prin Alba Iulia si apoi am pornit spre Capalna la minunata noastra pensiune Podul Cetatii. Seara, povestile au continuat pana noaptea tarziu desi unii butonau intre timp telefoanele sa transmita poze direct pe Facebook.
Si a venit si ultima zi, cand trebuia sa ne despartim... cel mai greu lucru de facut. Fiecare trebuia sa mearga catre casa, deja cu gandul la intalnirea de anul viitor...Si Negrut era suparat ca plecam.
La revedere in 2019 !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii