A X-a intalnire a gustoaselor 12-17 iulie 2018 - Capalna jud Alba

A X-a intalnire a gustoaselor 12-17 iulie 2018 - Capalna jud Alba

De ce tot ce e frumos dureaza atat de putin?

Atunci cand suntem fericiti mi se pare ca timpul trece mai repede...dar cel mai mult conteaza amprenta spirituala cu care ramanem. Ceea ce te face fericit nu dureaza la nesfrasit sau destul de mult incat sa poti profita de acel moment. Chiar daca dureaza o secunda, amintirile pot dura vesnic, cu asta ramanem... si noi fetele de pe site-ul Gustos.ro, deja stim asta de 10 ani.

Prima zi a intalnirii noastre de suflet a fost ziua in care ne-am indreptat cu totii spre Sebes Jud Alba, ca mai apoi sa facem inca cativa km spre Capalna, la minunata pensiune Poarta Cetatii, un adevarat colt de rai.

Incepand de pe la pranz participantii au început sa se adune usor-usor, ultimii ajungand spre seara , cand am facut apelul...am fost in total in cele cinci zile 23 de persoane.Deci au luat parte la intalnirea noastra :

1 - ALINA - organizatoarea acestei intalniri

2 - ANCUTA - reprezentanta site-ului Gustos.ro

Prieteni dragi veniti de peste mari si tari...

3 - GABI

4 - MONE

5 - TANIA

6 - KHALIL

7 - TONIA

...si alti romanasi din toate colturile tarii...

8 - ANENA

9 - ADRIAN

10- DELIA

11- MIHAITA

12-FERNANDO

13-DOINA

14- MARIANNA

15- IULIANA

16-LUMINITA

Dragii nostri din Sebes

17-ROXANA

18- ADI

19-ANA

20- VALY

21 - EU...ca fara mine nu mai era aceasta poveste.

Fiecare cand a ajuns s-a cazat apoi si-a desfacut sacosa cu merinde si am degustat din bunatatile aduse de pe drum.

Bineinteles seara a continuat cu povesti si aduceri aminte.

A doua zi dupa micul dejun o parte ne-am dus dupa cumparaturi in Sebes, si alta parte s-au dus sa viziteze Cetatea dacica Capalna .

Dupa ce am ajuns la pensiune cu toate cumparaturile, ne-am apucat sa facem la ceaun un gulyas de vita urias care sa sature pe toata lumea. Daca a fost bun...intrebati-i pe cei ce au mancat doua sau chiar trei farfurii.

Iar cireasa de pe tort a fost chiar tortul oferit de GUSTOS.RO, o minunatie de tort cu fructe de padure, de te lingeai pe bot. Recunosc cu mana pe suflet ca nu am rezistat si am mai mancat o feliuta, la sfarsit. Multumim frumos Anca si Gustos.ro, care nu s-a lasat si ne-a mai dat cate o amintire placuta fiecaruia.

Sambata dimineata dupa micul dejun am pornit spre barajul Oasa, un drum foarte frumos cu peisaje de neuitat (lacul de acumulare pe raul Sebes.Este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul raului Sebes si este traversat de DN67C (Transalpina) care leaga orasele Sebes si Novaci.).In parcarea de aici puteţi sa degustati bucatele gustoase ale localnicilor: branză de casa, tuica, miere sau placintele pe lespede .pe care gustoasele le stiau deja de la celelalte intalniri.

Apoi am urcat la Manastirea Oasa, o oaza de liniste, incojurata de paduri, cu vai si lacuri, o manastire ortodoxa aflata in localitatea Sugag, judetul Alba.Biserica din Manastirea Oasa este din lemn, fiind zidita pe o fundatie de piatra, in forma de cruce. Biserica are o singura turla, fiind acoperita cu sindrila, a fost pictata, in fresca, intre anii 1985-1986, de catre pictorul Liviu Dumbrava, din Gura Humorului.

De la barajul lacului de acumulare de la Oaşa, spre dreapta, este drumul care urca spre Poarta Raiului – Luncile Prigoanei, Muntele şi Iezerul Sureanu si Varful lui Pătru unde veti gasi un frumos hotel de 4 stele situat la 1600 de metri deasupra nivelului marii intr-o poiana mirifica si cu un aer de o puritate exceptionala.Dumnezeu a pictat natura asemeni raiului, caci nu degeaba zona este denumită Poarta Raiului.Ca o provocare inedita pentru turisti,afara, în laterala hotelului, au fost amplasate un jacuzzi ?i doua ciubere, dintre care unul cu soba pe lemne submersibila, în care cei care doresc se pot imbaia, savurand un ceai fierbinte, în apa la 30 de grade Celsius.

La capitolul mancare, meniul are o oferta destul de variata, unii dintre noi au ales doar o cafeluta dar altii au servit masa.

Se facuse deja racoare si norii ne amenintau cand noi ne-am hotarat sa coboram de la Surianu...pacat de drum ca locurile au fost mirifice.

Pe la 18.00 eram deja la pensiune si am zis ca trebuie sa ne apucam de munca, asa ca toata lumea a pus mana si a facut ceva pentru gratarele care erau puse la marinat, cu o seara inainte, de catre Alina.

Duminica am pornit spre Alba Iulia unde am vizitat-o pe Jana, draga noastra gustoasa care din anumite motive nu a putut veni la intalnire.

Dupa o ploaie zdravana am reusit sa iesim de la prietenii nostri si sa ne indreptam spre restaurantul nostru de suflet Erol, care din pacate si-a schimbat bucatarul si nu mai este ce a fost, cu ce am fost noi obisnuiti. Dar asta nu inseamna ca nu ne-am ospatat pe cinste.

Apoi ne-am mai plimbat prin Alba Iulia si apoi am pornit spre Capalna la minunata noastra pensiune Podul Cetatii. Seara, povestile au continuat pana noaptea tarziu desi unii butonau intre timp telefoanele sa transmita poze direct pe Facebook.

Si a venit si ultima zi, cand trebuia sa ne despartim... cel mai greu lucru de facut. Fiecare trebuia sa mearga catre casa, deja cu gandul la intalnirea de anul viitor...Si Negrut era suparat ca plecam.

La revedere in 2019 !

Daca doriti sa vedeti mai multe fotografii de la intalnire, va invit pe blogul meu, In Bucatarie la Sidy.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise