Nu este un secret pentru nimeni ca cei mici iubesc dulciurile. Chiar si noi, adultii, ne regasim cateodata in situatia in care nu ne putem stapani in fata unei prajituri delicioase. Si pentru ca este important ca alimentatia micutilor nostri sa fie atent supravegheata si pentru a ne asigura ca prichindelul nostru nu este tentat sa isi cumpere dulciuri din comert, cea mai buna solutie este sa ii pregatim acasa ceva dulce.
Iar una dintre cele mai la indemana solutii pentru mamicile care pur si simplu nu au suficient timp pentru retete mai complexe, sunt fursecurile.
Fursecurile se fac rapid, usor si pot fi pastrate mai mult timp daca sunt depozitate in recipiente inchise ermetic.
Iar pentru fursecuri perfecte avem cateva mici sfaturi:
1. Pastreaza ingredientele la temperatura camerei inainte de a le folosi.
In acest fel, se vor amesteca mult mai bine, iar compozitia va fi mult mai cremoasa. Untul trebuie sa fie moale, insa nu topit. Daca untul este topit, fursecurile voastre vor fi foarte plate si lipsite de forma.
2. Nu folosi prea multa faina.
Daca folosesti prea multa faina, fursecurile tale vor deveni uscate si tari. Si pentru ca nu credem ca isi doreste nimeni astfel de fursecuri, iti recomandam sa cantaresti exact cantitatea precizata in reteta, si sa nu apreciezi "din ochi". Daca aluatul este mult prea lipicios, este recomandat sa folosesti zahar pudra in locul fainii.
3. Lasati aluatul la rece!
Lasat cateva zeci de minute la frigider, aluatul va deveni mult mai usor de modelat. In plus, fursecurile vor deveni mult mai fragede si mai aromate.
4. Ai grija la temperatura folosita.
Cuptorul trebuie preincalzit inainte de a fi introduse fursecurile in cuptor. Respectati temperatura specificata in reteta si tineti fursecurile maximum 12-13 minute la copt sau pana cand marginile lor devin aramii.
5. Foloseste-ti imaginatia!
Poti infrumuseta fursecurile tale obisnuite daca folosesti o forma de prajiturele. Daca nu ai ustensile speciale pentru facut forme, poti folosi chiar un pahar cu gura mai mica pentru a face fursecuri perfect rotunde.
Sursa foto: www.flickr.com
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii