Cum sa pregatesti fursecuri perfecte pentru cel mic

Nu este un secret pentru nimeni ca cei mici iubesc dulciurile. Chiar si noi, adultii, ne regasim cateodata in situatia in care nu ne putem stapani in fata unei prajituri delicioase. Si pentru ca este important ca alimentatia micutilor nostri sa fie atent supravegheata si pentru a ne asigura ca prichindelul nostru nu este tentat sa isi cumpere dulciuri din comert, cea mai buna solutie este sa ii pregatim acasa ceva dulce.

Cum sa pregatesti fursecuri perfecte pentru cel mic

Iar una dintre cele mai la indemana solutii pentru mamicile care pur si simplu nu au suficient timp pentru retete mai complexe, sunt fursecurile.

Fursecurile se fac rapid, usor si pot fi pastrate mai mult timp daca sunt depozitate in recipiente inchise ermetic.

Iar pentru fursecuri perfecte avem cateva mici sfaturi:

1. Pastreaza ingredientele la temperatura camerei inainte de a le folosi.

In acest fel, se vor amesteca mult mai bine, iar compozitia va fi mult mai cremoasa. Untul trebuie sa fie moale, insa nu topit. Daca untul este topit, fursecurile voastre vor fi foarte plate si lipsite de forma.

2. Nu folosi prea multa faina.

Daca folosesti prea multa faina, fursecurile tale vor deveni uscate si tari. Si pentru ca nu credem ca isi doreste nimeni astfel de fursecuri, iti recomandam sa cantaresti exact cantitatea precizata in reteta, si sa nu apreciezi "din ochi". Daca aluatul este mult prea lipicios, este recomandat sa folosesti zahar pudra in locul fainii.

3. Lasati aluatul la rece!

Lasat cateva zeci de minute la frigider, aluatul va deveni mult mai usor de modelat. In plus, fursecurile vor deveni mult mai fragede si mai aromate.

4. Ai grija la temperatura folosita.

Cuptorul trebuie preincalzit inainte de a fi introduse fursecurile in cuptor. Respectati temperatura specificata in reteta si tineti fursecurile maximum 12-13 minute la copt sau pana cand marginile lor devin aramii.

5. Foloseste-ti imaginatia!

Poti infrumuseta fursecurile tale obisnuite daca folosesti o forma de prajiturele. Daca nu ai ustensile speciale pentru facut forme, poti folosi chiar un pahar cu gura mai mica pentru a face fursecuri perfect rotunde.

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise