Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman deschide Târgul Tăranului pentru anul 2011 cu GourmeTraditional. Târgul Ţăranului reîncepe din ianuarie, al patrulea an de existenţă a sa, în această săptămână în 15 şi 16 ianuarie, la ARK-Bursa Mărfurilor, în Bucureşti.
Este un proiect non-profit dedicat sprijinirii fermierilor, susţinerii renaşterii produselor locale, cu scop cultural şi educaţional, al Grupului de Iniţiativă Radu Anton Roman. Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune: “Ne dorim ca Târgul Ţăranului să fie considerat o piaţă model, în care publicul să găsească produse de calitate, gustoase, curate şi corect preţuite. Iar cei din spatele tejghelelor să fie mereu cei care au preparat şi supravegheat realizarea produselor locale prezentate şi normele sanitar-veterinare să fie respectate.”
Povestea produselor pe care le veţi găsi la Târgul Ţăranului, în continuare. Gama GourmeTraditional a fost creată de Gourmet de l’Arte, în primăvara anului 2010, în Făgăraş. Abundenţa de fructe şi legume din Ţara Făgăraşului, calitatea extraordinară şi faptul că acestea erau atât de la îndemână au fost argumente suficiente pentru deschiderea unui mic atelier de delicatese.
Primele produse au venit odată cu primăvara şi fructele ei: siropul de brad, gemul şi siropul de căpşuni. Apoi, pe rând, dulceaţa şi siropul de mure, de zmeura, siropul de soc, siropul şi dulceaţa de vişine, gemul de caise cu alune, dulceata si siropul de afine de padure, dulceata si siropul de trandafiri, gemul de prune cu cuişoare sau cu nucă, pastă de măceşe şi, toamna târziu, zacuscă de vinete, de fasole şi de ciuperci. Fiecare sortiment este produs atunci când este sezonul materiei prime. Din acest motiv şi pentru că este preferată calitatea cantităţii, stocul de produse nu este foarte mare. Nici unul dintre produse nu conţine conservanţi sau coloranţi şi toate respecta reţete locale din Ţara Făgăraşului.
Produsele GourmeTraditional au fost prezentate prima dată la Târgul Slow Food din Braşov, iniţiatorii Gourmet de l’Arte fiind membrii fondatori ai mişcării Slow Food în Braşov şi Tara Făgăraşului.
Contact: Tiberiu Cazacioc, [email protected], +4021-3123835, +40742 111 119
Târgul Ţăranului: http://www.targultaranului.ro
Earth Market Network: http://www.earthmarkets.net/
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii