Târgul Ţăranului începe anul 2011 cu produse locale din Ţara Făgăraşului

Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman deschide Târgul Tăranului pentru anul 2011 cu GourmeTraditional. Târgul Ţăranului reîncepe din ianuarie, al patrulea an de existenţă a sa, în această săptămână în 15 şi 16 ianuarie, la ARK-Bursa Mărfurilor, în Bucureşti.

Târgul Ţăranului începe anul 2011 cu produse locale din Ţara Făgăraşului

Este un proiect non-profit dedicat sprijinirii fermierilor, susţinerii renaşterii produselor locale, cu scop cultural şi educaţional, al Grupului de Iniţiativă Radu Anton Roman. Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune: “Ne dorim ca Târgul Ţăranului să fie considerat o piaţă model, în care publicul să găsească produse de calitate, gustoase, curate şi corect preţuite. Iar cei din spatele tejghelelor să fie mereu cei care au preparat şi supravegheat realizarea produselor locale prezentate şi normele sanitar-veterinare să fie respectate.”

Povestea produselor pe care le veţi găsi la Târgul Ţăranului, în continuare. Gama GourmeTraditional a fost creată de Gourmet de l’Arte, în primăvara anului 2010, în Făgăraş. Abundenţa de fructe şi legume din Ţara Făgăraşului, calitatea extraordinară şi faptul că acestea erau atât de la îndemână au fost argumente suficiente pentru deschiderea unui mic atelier de delicatese.

Primele produse au venit odată cu primăvara şi fructele ei: siropul de brad, gemul şi siropul de căpşuni. Apoi, pe rând, dulceaţa şi siropul de mure, de zmeura, siropul de soc, siropul şi dulceaţa de vişine, gemul de caise cu alune, dulceata si siropul de afine de padure, dulceata si siropul de trandafiri, gemul de prune cu cuişoare sau cu nucă, pastă de măceşe şi, toamna târziu, zacuscă de vinete, de fasole şi de ciuperci. Fiecare sortiment este produs atunci când este sezonul materiei prime. Din acest motiv şi pentru că este preferată calitatea cantităţii, stocul de produse nu este foarte mare. Nici unul dintre produse nu conţine conservanţi sau coloranţi şi toate respecta reţete locale din Ţara Făgăraşului.

Produsele GourmeTraditional au fost prezentate prima dată la Târgul Slow Food din Braşov, iniţiatorii Gourmet de l’Arte fiind membrii fondatori ai mişcării Slow Food în Braşov şi Tara Făgăraşului.

Contact: Tiberiu Cazacioc, info@targultaranului.ro, +4021-3123835, +40742 111 119

Târgul Ţăranului: http://www.targultaranului.ro

Earth Market Network: http://www.earthmarkets.net/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise