La grătar cu Good Food

Miercuri seară, după 6, când a început să bată un vânticel care să ne anunţe că imediat e septembrie, noi am fost la grătar.

La grătar cu Good Food

Nu putem lăsa ultimele zile de vară să treacă fără să ne bucurăm de ele, aşa că atunci când am primit invitaţia Good Food la primul lor Barbeque Party, am acceptat-o cât ai spune “porumb copt la grătar”.

 

Undeva lângă Bucureşti, pe nişte străduţe cu multă linişte din Otopeni, am fost aşteptaţi La Serrata într-o grădină cu gazon moale, sub un nuc bătrân, cu totul pregătit: pături, mese, jocuri, muzică bună şi cel mai important, cu un jar care promitea multe. Şi aşteptarea ne-a fost răsplătită!

 

Când fetele de la Good Food au început să intre cu braţele pline de platouri, toată lumea a scos aparatele de fotografiat. Din fericire, mâncarea nu a stat prea mult la pozat, şi ne-am putut bucura cu totul de minunăţiile pregătite de fete: cremă de brânză cu verdeaţă, sos de avocado, humus, sos de ardei roşi şi nuci şi vinete la grătar, doar câteva dintre bunătăţile care au acompaniat micii de curcan, frigăruile şi cârnăciorii.

 

Desertul a fost o cu totul altă poveste. O poveste frumoasă, cu prinţese şi tarte dulci, un basm în toată regula, cu un crumble de prune mi-nu-nat şi o tartă acrişoară cu lămâie care să ne mai domolească înverşunarea.

 

Şi ca să nu credeţi că am vrut doar să vă facem poftă şi să vă spunem câte de bine a fost la grătarul Good Food, am pus mâna şi pe două reţete pentru voi: frigărui de piept de curcan şi banana bread!

Frigărui de piept de curcan

 
Preparare: 1 oră, plus timpul pentru marinat
 
Pentru 15 porţii (sau 30 frigărui mici)
1kg piept de curcan
500g de ceapă roşie
500g de roşii
500g de ardei graşi roşii sau galbeni
 
PENTRU MARINADĂ
5 căţei de usturoi, tocaţi grosier
2 fire de cimbru, tocate mărunt
½ linguriţe fulgi de chilli
4 linguri ulei de măsline

Metodă de preparare:

 
1. Se taie carnea cubuleţe şi se amestecă bine cu ingredientele pentru marinadă. Se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la marinat cel puţin 30 de minute.
2. Între timp, se pun beţele de frigărui de bambus la înmuiat în apă călduţă. Se taie legumele în cubuleţe
de dimensiuni aproximativ egale. Se scoate carnea de la frigider şi se formează frigăruile.
3. Se încinge grătarul şi se frig pe toate părţile, până se pătrunde carnea şi se înmoaie legumele.
 
Banana bread
 
Preparare: 1 oră
 
8 banane
10 linguri de miere
150g de unt moale
200g de zahăr
350g de făină
2 linguriţe praf de copt
2 ouă
extract de vanilie
140g de nuci măcinate
2 pumni de stafide, înmuiate în rom negru

Metodă de preparare:

 
1. Se tapetează 2 forme de cozonac cu hârtie de copt, se toarnă mierea şi se întinde bine. Se feliază bananele şi se aşază cu partea tăiată în jos astfel încât să acopere fundul formelor.
2. Se mixează într-un blender untul cu zahărul, apoi se adaugă oul, extractul de vanilie şi restul de
banane.
3 Într-un alt vas, se amestecă făina cu praful de copt, stafidele şi nucile. Se incorporează amestecul
de banane în făină şi se amestecă până se obţine un aluat dens, omogen şi vâscos.
4 Se toarnă aluatul în tavă şi se întinde uniform, cu grijă să nu se mişte stratul de banane. Se dă la
cuptorul preîncălzit la 170˚C/gaz 5 timp de 45 de minute. După primele 20 de minute, să modifică
temperatura la 150˚C/gaz 4.
5. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se răstoarnă pe un platou şi se feliază.
 
Poftă bună!
 
Noi abia aşteptăm următorul Good Food BBQ Party...

 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise