Weekend-ul acesta va propunem un festin autumnal, in care sa nu va refuzati nimic. De ce? Fiindca putin rasfat, din cand in cand, nu a daunat nimanui, dimpotriva!
Asadar, va prezentam zece preparate care mai de care mai pufoase, aromate, colorate, savuroase sau impresionante. Culese de pe blogurile preferate, evident.
Sa incepem cu ceva usor de preparat si de digerat, insa neasteptat de bun si ingenios: friptura de pui cu grapefruit si miere, a la Vulpea Bucatar. Un plus este ca se face cat ai bate din palme si e destul de dietetic, asa ca merge si seara, cand toata lumea vine de la serviciu si se pregateste de intrarea in weekend.
Sambata, in schimb, putem sa trecem pe heavy-duty, nu? Incepem cu un aperitiv care se face usor, dar este spectaculos, atat ca gust, cat si ca aspect: rulourile cu ton si masline ale lui Edith. (uitati-va putin la ele cat de frumoase sunt!)
La aceeasi masa, ar merge si ceva mai colorat, nu? Ce spuneti de niste ardei copti, umpluti cu branza si acoperiti intr-o crusta aurie? Gasiti pe blogul dragei noastre Pica Flori.
Pentru un suberb si tare consistent pranz, recomandam spata de porc coapta incet de catre Mazi (preparat de la care nu ne mai putem lua ochii si mintea, intre noi fie vorba).
Daca vreti sa evitati carnea, ce ziceti despre acest gratin dauphinois, gasit pe blogul lui Maya? Daca ziceti da, atunci ar merge si desert, anume prajitura cu capsune si crusta de migdale de pe blogul Mihaelei.
Pentru lenesa zi de duminica, ne-am uitat cu jind la budinca de dovlecei a lui Bucatar Maniac, dar si la traditionalul si aromatul sau gem de prune. Daca vreti ceva rapid dar delicios, recomandam cu aceeasi incredere ruladele de lasagne cu mortadella, ale Laurei Sava, care credem ca nu vor lasa pe nimeni nemultumit.
Ca ultim rasfat, va lasam cu gombotii cu branza si sos de vanilie, care par furati de la o masa ingereasca. De fapt, sunt "furati" de pe Foodie.
Spor la preparat si la savurat!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii