Weekend-ul care ne bate la usa se anunta a fi unul tare frumos, pe care ne-am gandit sa-l onoram cu bucate alese. Colorate, parfumate, deosebite! Mai jos gasiti selectia noastra de retete si idei culese de pe bloguri.
Nu stim de ce, dar suntem din nou in perioada in care ne atrag picanteriile asiatice. Asadar, nu am putut ignora supa de pui propusa de Adi Hadean , adica Tom Kha, o supita cu lapte de cocos, ghimbir si alte minuni. Suna atat de interesant incat trebuie sa o incercam macar o data!
Din bucataria lui Edith, ne-am orientat catre minunatul Somon in sos teryaki care se face teribil de simplu! Noi l-am incercat si putem sa aruncam si o mica sugestie: daca nu gasiti somon, sau daca vreti sa experimentati, incercati aceeasi reteta cu ton. Este in aceeasi masura delicios si simplu de preparat, dar cu un alt gust! Edith il recomanda alaturi de o salata interesanta, insa noua ne-a atras atentia o alta salatica de pe blogul sau, anume simpla, sanatoasa si parfumata salata coreeana de morcovi - asa-i ca suna bine?
Dar daca este weekend, trebuie sa ne si indulcim! Chez Mazilique am zarit delicioasa tarte tatin, care cu siguranta atrage toti iubitorii de caramel suav ca pe muste! Pentru un pic de culoare, pentru cei care au invitati de impresionat si sunt suficient de norocosi sa mai gaseasca pe piata ingredientul de baza, recomandam reteta lui Gourmandine - sufleu de zmeura. Arata de milioane si punem pariu ca si gustul este pe masura
Ceva care ne-a rascolit imaginatia vine de la Maniac Bucatar si se cheama Fenicul inabusit in unt. Uitati-va cum arata, doar pentru o secunda, apoi calibrati cum ati putea "asorta" cu o friptura frageda de vitel. Cum suna?
Daca va mai ramane un pic de timp, puteti prepara ceva bun pe termen lung. De la Maya Esprit, iata reteta de ulei de masline aromatizat, facut in casa. Merita incercat!
Va dorim un weekend frumos, cu soare si pofta mare, si, daca faceti vreo descoperire gastronomica, nu uitati sa ne-o impartasiti!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii