Gustul Greciei a poposit la Meze Taverna, un nou restaurant grecesc in Bucuresti

Proaspăt deschis în Centrul Vechi din Bucureşti, pe str. Toniţa nr. 6, restaurantul Meze Taverna promite a fi o destinaţie îmbietoare pentru oricare gurmand îndrăgostit de bucătăria grecească. 

Gustul Greciei a poposit la Meze Taverna, un nou restaurant grecesc in Bucuresti

Într-o atmosferă prietenoasă, cu decoraţiuni care amintesc de tavernele greceşti, cu chelneri amabili şi un meniu grozav realizat de un bucătar grec foarte bine cotat, restaurantul şi-a deschis porţile pe 18 octombrie 2012 şi cu siguranţă vom auzi numai lucruri bune despre acesta in viitor. Noul restaurant îmbină perfect mâncăruri savuroase preparate minuţios după tipicul bucătăriei elene, un design ce reinterpretează într-o notă creativă elemente de decor tradiţionale şi atmosfera caldă şi primitoare atât de specifică Greciei.
 
Numele localului reprezintă un concept gastronomic foarte popular în Grecia - “MEZE” (Gr. sg. Meze, pl. Mezethes), care ilustrează plăcerea grecilor de a lua masa împreună, de a împărţi bucuria cu familia şi cu prietenii. Din punct de vedere strict culinar, MEZE înseamnă servirea unei selecţii cât mai variate de feluri de mâncare, din care pot gusta toţi cei strânşi în jurul mesei, spre deosebire de servirea clasică, individuală, a fiecărui oaspete.
 
Meniul restaurantului a fost conceput de către unul dintre cei mai apreciaţi bucătari greci, Georgios Kritos. Acesta deţine una dintre cele mai de succes taverne din Grecia, care este inclusă în cel mai important ghid local de restaurante (Alpha Guide) şi deţine trofeul Gourmet Award 2010-2011, fiind inclusă în Top 12 al celor mai bune restaurante cu bucătărie tradiţională din Grecia. Cele mai multe ingrediente sunt aduse direct din Grecia, de la producători locali aleşi cu multă atenţie şi rigoare.

 

“Multe taverne din afara Greciei servesc doar felurile de mâncare extrem de cunoscute, pe care oamenii le ştiu din vacanţele petrecute în Grecia. MEZE Taverna aduce o nouă perspectivă asupra bucătăriei noastre: cine ne va trece pragul va găsi aici şi mâncăruri de care doar grecii au auzit, care însă îi vor ajuta să îşi îmbogăţească experienţa culinară, să înţeleagă şi să aprecieze mult mai bine tradiţia culinară a Greciei”, explică chef Georgios Kritos.

Din meniu nu lipsesc cele mai populare feluri (tzatziki, horiatiki - celebra salată grecească, moussakas sau souvlaki), dar nici mâncărurile “de suflet” ale grecilor, mai puţin cunoscute turiştilor (arnaki kassandrino, loukaniko horiatiko, portokalopita).

Restaurantul Meze Taverna are 40 de locuri şi este deschis în fiecare zi, de la ora 10.00 până la ultimul client.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise