Festivalul Ceaiului si Cafelei intre 1-7 octombrie 2012, Bucuresti

Expozitie de ceai, cafea, arta, decoratiuni si mobilier traditional, spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene, plus multe alte surprize pentru iubitorii de ceai, cafea si bun gust. Toate acestea intre 1-7 octombrie, la a patra editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei, la Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori) si in alte cateva localuri. 

Festivalul Ceaiului si Cafelei intre 1-7 octombrie 2012, Bucuresti

TEA&COFFEE Festival isi propune promovarea consumului de ceai si cafea, a traditiilor si ritualurilor servirii lor, in cadrul unei palete de evenimente desfasurate de-a lungul a sapte zile. Festivalul va avea in prim plan elemente culturale si gastronomice din tarile cu traditie in productia, prepararea si prezentare unor bauturi din ceai si cafea. Intrarea la festival este libera.
 
Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul festivalului, intre 1 si 7 octombrie 2012, se numara: concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, practicate in: Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina si Coreea de Sud.
 
Sapte zile, sapte locuri cu aroma de ceai si cafea, zeci de momente artistice:
  • Timp de sapte zile pasionatii de ceai si cafea vor avea parte de un mix de evenimente culturale:
  • Muzica traditionala si moderna: recitaluri de vioara, recitaluri de tambur si goarna, muzica indiana, demonstratii de taiko (tobe japoneze);
  • Teatru;
  • Demonstratii si lectii de dans: tango argentinian, capoeira (dans traditional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans traditional si modern sud-coreean;
  • Workshop-uri de gastronomie si degustari de delicii (prajituri, fursecuri, baclavale, deserturi „raw”), ceai si cafea, apartinand bucatariilor: coreeana, turceasca, indiana, englezeasca;
  • Concerte de jazz;
  • Ateliere de: caligrafie coreeana si japoneza, de Ebru (pictura pe apa specifica Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, de Feng Shui si design cromatic, de pictura pe ceramica, de caligrafie pe sarma si scriere creativa;
  • Atelier de bune maniere (eticheta in Marea Britanie);
  • Prezentari de costume traditionale japoneze, indiene si coreene;
  • Expozitii de fotografie si pictura pe panza;
  • Concursuri cu premii.
 
Localurile in care se desfasoara Tea&Coffee Festival sunt: Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Ceainaria Infinitea (str. Grigore Romniceanu nr. 7), Godot Café -Teatru (Str. Blanari nr. 14), Gradina Verona - Carturesti (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15), Ramayana Cafe (str. Baldovin Parcalabul nr. 11), Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2) si Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori).
 
Mai multe informatii despre toate evenimentele din cadrul Festivalul Ceaiului si al Cafelei se pot gasi: www.tea-coffee.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise