Cupa Moldovei în Gastronomie

Cupa Moldovei in Gastronomie se va desfasura la Iasi in perioada 4-6 martie, la hotel Unirea (Piata Unirii), asa ca va invitam sa participati si sa vizitati acest eveniment culinar de mare amploare.

Cupa Moldovei în Gastronomie

Organizatorii competiţiei vor asigura următoarele condiţii:

-Fiecare concurent sau echipă de concurenţi va primi un stand (3m x 3m) şi o suprafaţă de 9mp de teren aferent standului pentru gătit în aer liber

-Standurile concurenţilor vor dispune de o sursă de energie electrică numai dacă acest aspect este specificat de concurent cu 2 săptămâni înaintea competiţiei -Standurile concurenţilor vor dispune de o masă pentru lucru şi 3 scaune

-Standurile concurenţilor vor dispune de o masă tip tejghea pentru prezentarea preparatelor în faţa juriului

-Toţi concurenţii vor primi sursa de foc necesară: lemne de foc, gaz lichefiat, cărbune în funcţie de cantităţile specificate la înscriere -Concurenţii sunt liberi să-şi ornamenteze standul după cum doresc

-Concurenţii sunt liberi să-şi promoveze propriile însemne în spaţiul alocat

Concursuri pentru public

Gospodina de Aur - concurs de alimente conservate natural

Peştişorul de Aur - concurs de reţete cu specific pescăresc

Programul de divertisment:

- Gastro Show Cooking Entertainment - demonstraţii live cu Maeştrii Artei Culinare

- Parada Somelierilor - demonstraţii realizate de somelieri (incursiune în lumea vinurilor, sabrări de sticle, umplerea cu spumant a unei piramide de pahare)

- Gastro Cultura - realizarea unor reţete din istoria omenirii

- Recorduri Gastro

- Concerte de muzică

- Spaţiul pentru copii

Distincţii oferite în cadrul evenimentului:

Cupa Claselei Preparate Culinare Reci, Cupa Clasei Gătit în Aer Liber, Cupa Secţiunii Creaţie, Cupa Secţiunii Dulciuri, Cupa Secţiunii Meniu Alternativ, Cupa Secţiunii Grătar, Cupa Secţiunii Plită, Cupa Secţiunii Creaţie. Cupa Moldovei este acordată echipei sau concurentului care a acumulat cele mai multe puncte în cele două zile de concurs.

Echipele de concurenţi

În competiţie sunt invitate echipe din : România, Ungaria, Franţa, Turcia, Rusia, Republica Moldova, Cipru, Israel, Italia şi Germania

Organizarea spaţiului pentru desfăşurare:

Zona pentru competiţie (standuri concurenţi), zona comercială (agenţi economici), zona de divertisment pentru adulţi, zona de divertisment pentru copii, spaţiu pentru conferinţe de presă, spaţiu pentru echipele de evaluare, zona de spectacole, spaţiu pentru primul ajutor.

Menţionăm că acest proiect este cultural, non profit şi flexibil din punct de vedere organizatoric. Intrarea publicului spectator este liberă!

Programul Etapei Iaşi

Vineri, 4 martie

18,00 - Festivitatea de deschidere a competiţiei

18,15 - Degustare de vinuri

18,30 - Concert de jazz

19,30 - Gastro Show oferit de bucătari

20,30 - Piesa de teatru

21,30 - Dj, Music & Dance

23,00 - Închiderea festivităţii

Sâmbătă, 5 martie

8,00 - Înscrierea concurenţilor

9,00 - Preluarea standurilor de către concurenţi (Sala Cuza a Hotelului Unirea)

11,00 - Startul competiţiei de preparate culinare reci

11,30 - Jurizarea concurenţilor

14,30 - Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

15,00 - Record Mondial: Cea Mai Mare Tocană din Carne de Pui cu Ciuperci

18,00 - Parada Somelierilor (Federaţia Somelierilor România)

18,30 - Demonstraţie cu Maestrul Antonio Pasarrelli

19,30 - Demonstraţie Cu Maestrul Irina Hriapcă (Iaşi - Restaurant Ciric)

20,30 - Decernarea premiilor

21,30 - Concert de muzică

22,30 - Încetarea programului

Duminică, 6 martie

8,00 - Înscrierea concurenţilor

9,00 - Preluarea standurilor de către concurenţi (Piaţa Unirii şi parcarea Hotelului Unirea)

10,00 - Startul competiţiei de gătit în aer liber

14,00 - Jurizarea concurenţilor

16,00 - Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

16,15 - Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar)

17,00 - Demonstraţie cu Maeştrii Odeh Abu şi Sarkis Yacoubian (Israel)

18,00 - Demonstraţie cu Maestrul Jyrki Yli - Uotila (Finlanda)

19,00 - Parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea

20,00 - Decernarea premiilor

20,30 - Concert de muzică

22,30 - Încetarea programului

Regulamentul Competiţiei

-Competiţia se adresează atât amatorilor, cât şi profesioniştilor!

-Pentru înscrierea în competiţie nu se cere dovada studiilor de specialitate!

-Înscrierea în competiţie a concurenţilor nu este condiţionată de vârstă sau pregătire profesională

-Concurenţii se pot înscrie individual sau în echipe

-Concurenţii se pot înscrie la două grupe: amatori sau profesionişti

-Nu se impune tematică la nici una dintre secţiuni, concurentul este liber să decidă ce tematică va aborda pentru concurs

-Numărul maxim de concurenţi într-o echipă este de 3 persoane

-Cantitatea minimă de hrană preparată şi prezentată în faţa comisiilor de evaluare este de 6 porţii

-La clasa Preparate Culinare Reci, concurenţii vor realiza preparatele acasă, urmând ca în cadrul competiţiei doar să le expună

-La clasa Gătit în Aer Liber, concurenţii vor realiza preparatele la faţa locului

-Publicul spectator poate degusta preparatele în condiţiile în care concurentul este de acord, iar masa a fost jurizată

-Concurenţii pot depune contestaţii în faţa comisiilor de evaluare în maxim 60 de minute de la anunţarea rezultatelor

-Organizatorii competiţiei nu răspund de greşelile comise de membrii juriului

-Organizatorii competiţiei nu intervin asupra proceselor de evaluare ale membrilor juriului

Gasiti mai multe detalii aici: http://www.campionatdegatit.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise