Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile mirodenii ale bucatariei, deoarece poate fi folosit atat in deserturi, cat si in feluri de mancare sarate. In editia de martie a revistei Good Food vei gasi inca 5 retete uimitoare cu ghimbir.
PREPARARE: 1 ora, 8 portii, Usor, Poate fi congelata fara glazura
200g de unt nesarat, inmuiat, plus extra pentru tava
175g de zahar fin
4 lime
3 oua mari batute
200g de faina obisnuita
3 lingurite praf de copt
1 lingurita rasa de ghimbir macinat
50g nuca de cocos deshidratata
3 bucati de ghimbir confiat, tocate marunt, fierte intr-un pic de apa cu zahar, pana se inmoaie
2 linguri de lapte
3 linguri de zahar tos
3 linguri de sirop (ramas dupa fierberea ghimbirului)
ghimbir confiat, tocat, pentru servit
1 Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt fundul si lateralele unei tavi de cozonac de 900g. Se face o crema din unt si zahar fin pana cand devine galbuie, usoara si pufoasa. Se rade coaja de la trei lime si se adauga in amestec. Se adauga treptat ouale, amestecand bine intre fiecare adaugare.
2 Se cern impreuna faina, praful de copt, ghimbirul macinat si un varf de sare. Folosind o lingura mare de metal, se adauga in amestecul de prajitura, impreuna cu nuca de cocos si ghimbirul confiat tocat. Se adauga laptele si sucul de la doua dintre lime si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Amestecul se pune cu lingura in tava pregatita si se niveleaza folosind o paleta.
3 Se coace in treimea de jos a cuptorului timp de 45 de minute sau pana cand prajitura devine rumena - un betisor infipt in mijlocul prajiturii ar trebui sa iasa curat. Se lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 10-15 minute.
4 Se utilizeaza un betisor de lemn pentru a face gauri pe toata suprafata prajiturii. Intre timp, se amesteca sucul de lime ramas cu zaharul tos si siropul de ghimbir. Se intinde incet amestecul de zahar pe suprafata prajiturii calde, care se lasa in tava pana cand se raceste complet. Se presara ghimbir tocat inainte de a servi.
V.N. per portie: 487 kilocalorii, 6g proteine, 58g carbohidrati, 27g grasimi, 17g grasimi saturate, 2g fibre, 38g zahar, 0,74g sare
Intra pe www.goodfood.ro pentru mai multe retete cu ghimbir, cum ar fi smochine coapte cu smantana si ghimbir sau piept de pui cu smantana si ghimbir!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii