Friptura la gratar e un deliciu – fie servita in aer liber, fie gatita chiar in bucatarie, o putem personaliza dupa gustul nostru si e o mancare agreata de intreaga familie. Iata si cateva sfaturi, pentru o friptura perfecta.
1.Daca pregatesti friptura la gratar in aer liber, e bine sa faci astfel: intr-o parte a gratarului, pune 2/3 din carbuni, iar in partea cealalta, 1/3. Astfel, vei avea o parte in care focul e mai puternic, pentru a praji carnea, la inceput, si o parte mai putin fierbinte, pentru final.
2.E bine sa ungi bucatile de carne cu ulei si cu sare si piper din belsug, pentru ca ultimele doua aluneca de pe carne, pe gratar.
3.Pentru inceput, tine carnea pe partea mai fierbinte a gratarului pentru aproximativ 3 minute, pentru fiecare parte.
4.Apoi, trece bucata de carne pe partea mai putin fierbinte a gratarului pana e gata. Aici, depinde de gustul tau si de cat de prajita iti place carnea.
5.Pentru a testa daca e gata carnea, o poti taia din cand in cand, ca sa vezi daca s-a patruns. Totusi, nu face lucrul asta prea des, pentru ca nu va mai fi la fel de suculenta.
6.Cand friptura e gata, scoate-o de pe gratar si las-o sa stea deoparte cam 5 minute. Astfel, sucul fripturii va fi pastrat inauntru si gustul va fi excelent.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii