Un preparat extrem de gustos, potrivit pentru orice ocazie, este puiul crispy. Acesta este uşor de gătit şi nu necesită foarte multe ingrediente, de aceea îl poţi pregăti atunci când primeşti o vizită neaşteptată sau vrei un preparat rapid pentru o seară de filme cu partenerul. Iată câteva reţete simple şi delicioase de pui crispy, pe care le poţi prepara acasă.
Îţi recomandăm să prăjeşti fâşiile de pui într-o friteuză, deoarece menţine temperatura uleiului constantă şi astfel vei obţine o crustă uniformă. În plus, un astfel de accesoriu este absolut necesar într-o bucătărie modernă, și asta pentru că într-o friteuză poţi pregăti o mulţime de preparate, de la crispy strips şi cartofi prăjiţi, până la gogoşi pufoase şi legume pane.

Crispy Strips crocanţi

Această reţetă este foarte apropiată de cea a unui celebru fast food american.

Ingrediente
  • 4 piepturi de pui dezosate şi fără piele;
  • 1 cană lapte;
  • 1 linguriţă sos iute;
  • 2 ouă;
  • 2 căni de făină;
  • 2 lingurițe şi jumătate de sare;
  • 1 linguriță piper;
  • un sfert de linguriță boia;
  • un sfert de linguriță praf de usturoi;
  • un sfert de linguriță praf de copt.

Mod de preparare

Taie pieptul de pui în fâşii şi apoi lasă-le la înmuiat, timp de 30 de minute, într-un amestec de lapte şi sos iute. Bate ouăle într-un castron, iar în alt castron amestecă făina cu celelalte condimente. Scufundă, pe rând, fâşiile de pui în amestecul de făină şi condimente, apoi în ou şi, la final, din nou în făină, după care pune-le la prăjit în ulei încins, la o temperatură de 180 grade, până când devin crocante.

Crispy Strips cu fulgi de porumb

Aceasta este o reţetă simplă pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente
  • 2 bucăţi piept de pui tăiat fâşii;
  • 300 g fulgi de porumb;
  • 200 g făină;
  • 4 ouă;
  • 1 linguriţa sare;
  • o jumătate de linguriţă piper;
  • condimente după gust (boia, praf de usturoi, chimen).

Mod de preparare

Pentru preparare ai nevoie de 3 castroane. Într-unul vei pune făina, în al doilea vei bate ouăle cu sarea, piperul şi alte condimente, iar în al treilea vei pune fulgii de porumb, zdrobiţi sau întregi, după preferinţă. Dă fâşiile de pui prin făină, apoi prin ou şi, în final, prin fulgii de porumb, după care lasă-le să stea timp de 5 minute. Apoi aşează-le la cuptor sau în ulei încins, la o temperatură de 180 grade, până se rumenesc.


Crispy Strips super picanţi

Recomandăm această reţetă celor care sunt amatori de mâncăruri picante.

Ingrediente
  • 4 piepturi de pui tăiate fâşii;
  • 2 căni făină;
  • 1 cană lapte;
  • o jumătate de cană sos barbeque;
  • 1 linguriţă sare;
  • 1 linguriţă praf de usturoi;
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute;
  • o jumătate linguriţă oregano;
  • o jumătate linguriţă piper cayenne;
  • o jumătate linguriţă piper negru.

Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să îl faci este pregătirea marinatei. Pentru aceasta, amestecă într-un castron laptele, sosul barbeque şi o jumătate de linguriţă de praf de usturoi. Pune fâșiile de pui în acest amestec, acoperă castronul şi lasă-l la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Într-un alt castron adaugă faină, oregano, fulgi de ardei iute, sare, piper şi cealaltă jumătate de linguriţă de praf de usturoi.
Scoate bucățile de pui din marinată, apoi dă-le prin făină, din nou marinată şi încă o dată prin faină, după care pune-le la prăjit în ulei, la o temperatură de 180 grade, timp de 4-5 minute sau până se rumenesc.
Cu siguranţă aceste reţete îţi vor satisface papilele gustative. Desigur, poţi adăuga ce condimente vrei, după preferinţele tale sau ale celor dragi, iar pentru o experienţă completă, nu uita de sosurile în care să înmoi bucăţile de crispy. În acest articol găsești câteva sugestii de sosuri perfecte pentru carnea de pui. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii