As legifera rasfatul cu ciocolata macar de doua ori pe zi, simpla sau in zeci de combinatii. E cineva impotriva? Sa ridice mana, ca-mi gasesc ac pentru cojocul oricui! Cand glicemia te loveste in crestet precipitand convulsiile e musai s-o ai la indemna. Iar de la nevoie la placere nu e decat un pas, apoi urmeaza viciul cu zeci de repetitii. Dar azi vorbesc despre cele mai bune brownies ever, din al carui 'trup' face parte, bineinteles: le chocolat.
Si cum "Ultimate Chocolate Recipes" nu putea sa existe fara "Ultimate Chocolate Brownies", o sa va destainui secretele ei:
Ingredientele:
300 grame unt nesarat,
300 grame ciocolata neagra,
5 oua,
450 grame zahar,
200 grame faina,
2 linguri esenta vanilie,
1 lingura esenta migdale,
1 lingurita rasa cu sare
Preincalziti cuptorul la 180 grade si apucati-va de treaba. Suflecati-va mainile, pregatiti vasele de bain marine (din timp) si musai sariti pe situatie. Mai cu seama, topiti la bain marie 300 grame unt cu 300 grame ciocolata avand grija ca vasul care contine ingredientele sa nu atinga apa cu bulbucii in calduri. Eu am pus ca pacala bucati mari de cioco, dar voi nu faceti cum face popa, ci cum zice el, adika ciopartiti ciocolata ca sa se topeasca usor si temperatura sa nu ajunga la un high level., ok? In reteta scrie ca au folosit ciocolata Green&Black's organic, desigur, noi folosim din aia de menaj (NU amaruie sau cu gust de rom, ca va bat!) dar va jur pe juma de tava cu brownies ce-am mancat-o singura ca sunt de vis! Daca nu le-as face eu, le-as cersi! ;)
Cat despre ciocolata Green&Black's Organic - creata de Craig Sams si Jo Fairley, o gasiti si la noi, de exemplu la Pukka Food - un shop bio al carui prag il trec cand am drum prin/sau pe langa Cismigiu. Dar si mai faina e de la mama ei, asa ca puneti Londra in topul must go there, daca nu pentru istorie, puncte de atractie, atmosfera de vis, strazile ce freamata a viata din zori si pana dimineata, macar pentru tableta de cioco! N-o sa regretati din nici un motiv!
Revin la reteta: Cat timp ciocolata se imprieteneste cu untul pe foc, militariti strasnic 5 oua cu 450 grame zahar, 2 linguri esenta de vanilie, 1 lingura esenta migdale, pana obtineti o crema densa si un volum considerabil, pana va cruciti, cam 10 minute pe puterea mare, cu una doua pauze intre pentru a amesteca ciocolata ce se sfarseste la bain marie. Asta cu migdalele e de la mine putere si moamma ce inspiratiune m-o lovit! Sa nu o omiteti clar, e stropul de magie in oceanul cu ciocolata!
Cand s-a topit untul si ciocolata, turnati raurile de cioco in amestecul de oua si mixati pana incorporati ingredientele. Adaugati 200 grame faina si o lingurita rasa cu sare si continuati sa mixati timp de 1 - 2 minute, pana obtineti o crema fina.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt si pudrata putin cu faina (20cm * 35cm - am folosit eu) si predati stafeta cuptorului preincalzit la 180 grade de la inceputul povestii pentru 30 minute - pana cand crusta formata la suprafata capata o culoare inchisa si incepe sa crape. Dar nu mai mult de 40 minute, e musai sa fie aparent lipicioase in interior! Nu le incercati cu scobitoarea ca dati gres! Asta nu-si are rostul aici!
Dar, e un mare dar, ce vine ca sfaturi dupa o experienta de mai bine de un deceniu. In reteta nu scrie de cirese confiate, dar voi faceti cum zic eu, ca n-o sa va para rau! Dupa 15 minute de stat in cuptor miscati-va ca-n armata, daca n-ati facut-o imaginati-va ca sunteti oricum tata capitanilor virtuali si cu stanga inmanusata bine trageti tava spre voi, cu dreapta aruncati in sir indian.. sa tot fie 3 siruri d'astea cu-n total de 30 cirese confiate si impingeti cu grija tava iar in cuptor.
Nu contine agent de crestere asa ca nu riscati nimic! Veti vedea ca nu se ineaca in momentul in care le previzionati scufundarea, iar la sfarsitul timpului scurs, cireasa de pe tort e la mijlocul dulcegariei si nu pe fund. Musai sa incercati cu cirese confiate, gustul e mai mult decat remarcabil. Iar daca nu si nu, trantiti niste nuci in acelasi stil, sau nu trantiti nimic si gata! E buna rau oricum.
Dupa ce scoateti tava din cuptor puneti-o pe o suprafata rece si lasati dulcegaria sa se odihneasca 20 minute. Apoi taiati minunatia asta in bucati cat mai mari si pudrati-o cu praf de cacao. Peeling-ul de pe hartia de copt e o placere sadica a celor egoisti.. nu ramane nimica.
Cine asteapta sa se raceasca maxim prajitura pierde una dintre cele mai divine placeri ale vietii si practic prajitura. Nu garantez ca ramane ceva pentru a doua zi. Mai ales daca aveti la masa niste posedati de ciocolata. Iar daca dintr-o preafericita intamplare e doar pentru voi, incercati sa ascundeti macar o bucata din ce-a ramas in frigider pana a doua zi ca sa vedeti care va plac mai mult. Pentru noi deopotriva senzatia s-a manifestat printr-o simpla interjectie... wow! Aveam gura plina oricum si altceva mai bune decat WOW va asigur ca nu exista!
Atat pot sa zic, restul e tacere printre valurile de ciocolata, senzatiile crispy and chewy ce plutesc in acelasi spirit, in aceste ultimate chocolate brownies!
~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii