Tort racoros cu cirese si mousse de menta

E simpla, parfumata din cale afara, parca incercand sa-mi demostreze ca oricat de nefaste ar fi lucrurile - pe care cica eu mi le inchipui -  o infima parte din orice te poate binedispune.

Tort racoros cu cirese si mousse de menta

Pentru dulcegaria asta notati asa: Mixati 4 oua cu 180 grame zahar. Intr-o punguta amestecati 180 grame faina cu 1 pachet cu praf de copt (10 grame) si apoi turnati cate putin peste ouale batute fara autocontrol, si amestecati usor compozitia cu o spatula.

Dati 35 ron pe una de silicon, ca se muleaza tare bine pe 'situatie' - a se intelege recipient - isi face toata treaba, lasandu-va la deruta fara posibilitatea de a va mai linge degetele manjite cu aluatul sau crema ramasa in vas.. Next, turnati compozitia asta intr-o tava de tort (cu inel detasabil) de 25 cm in diametru, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei inclusiv pe margini... si o puneti cu grija in cuptorul preincalzit timp de 35 minute la 180 grade .. dar infailibil e testul cu scobitoarea..

Cand o vedeti asa aurie si frumos crescuta e gata ! O puneti pe geam la racit, eventual daca-i mai trageti un shooting ca mine.. sigur o sa va treziti cu ea la parter, ca cica acolo ii sade ei tare bine :)) Asa ca eu am mai facut una.

Lasati blatul la racit si va apucati de mousse-ul de menta. Varsati 15 grame pudra de gelatina intr-un pahar cu 100 ml apa rece si o lasati acolo timp de 8 minute, pana devine spongioasa. Mixati bine 3 galbenusuri cu 170 grame zahar, zeama si coaja de la o lamaie si apoi aruncati mixerul ala in castronul cu albusuri... pentru ca pe celelalte ingrediente doar le amestecati. Adaugati 100 ml sirop concentrat de menta peste galbenusurile mixate.

Apoi adaugati 150 grame smantana (20 % grasime) si amestecati.

Varsati gelatina intr-un vas si o incalziti la foc mic pana devine lichida (aveti grija sa nu o fierbeti, doar o topiti), apoi stingeti focul. O lasati putin sa se raceasca si o turnati in compozitie. Amestecati usor cu spatula si timp de 3 minute o lasati in voia ei sa se stabilizeze. Intre timp mixati bine cele 3 albusuri si dupa cele 3 minute le varsati peste compozitia de mai sus, pulsand cu 250 grame cirese. Eu am pus cirese congelate.. pentru ca ajuta mousse-ul sa se intareasca mai repede ! ;)

Nu va mai zic de blat ca trebuie taiat pe din doua, ca sigur l-ati taiat deja ;)) Puneti primul blat in tava in care l-ati copt, turnati mousse-ul, il intindeti bine pe toata suprafata, iar deasupra celalalt blat. Bagati tortul la frigider pentru cateva ore bune pana se stabilizeaza mousse-ul si apoi il ornati..

E simplu, maxim de simplu ... cu cirese, capsune si kiwi "vopsite" cu putina dulceata de cirese, ca sa-si pastreze luciul, sa inspire vigoare si finete... Si ca sa vin in apararea lui, ca totusi dulcegaria asta n-are nici o vina.. va garantez ca desi e dement, e innebunitor de parfumat si groaznic de bun! :).

Acum daca am reusit sa va transmit prin imagini savoarea, parfumul, izul racoros de menta... sa-mi spuneti voi!

~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise