E simpla, parfumata din cale afara, parca incercand sa-mi demostreze ca oricat de nefaste ar fi lucrurile - pe care cica eu mi le inchipui - o infima parte din orice te poate binedispune.
Pentru dulcegaria asta notati asa: Mixati 4 oua cu 180 grame zahar. Intr-o punguta amestecati 180 grame faina cu 1 pachet cu praf de copt (10 grame) si apoi turnati cate putin peste ouale batute fara autocontrol, si amestecati usor compozitia cu o spatula.
Dati 35 ron pe una de silicon, ca se muleaza tare bine pe 'situatie' - a se intelege recipient - isi face toata treaba, lasandu-va la deruta fara posibilitatea de a va mai linge degetele manjite cu aluatul sau crema ramasa in vas.. Next, turnati compozitia asta intr-o tava de tort (cu inel detasabil) de 25 cm in diametru, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei inclusiv pe margini... si o puneti cu grija in cuptorul preincalzit timp de 35 minute la 180 grade .. dar infailibil e testul cu scobitoarea..
Cand o vedeti asa aurie si frumos crescuta e gata ! O puneti pe geam la racit, eventual daca-i mai trageti un shooting ca mine.. sigur o sa va treziti cu ea la parter, ca cica acolo ii sade ei tare bine :)) Asa ca eu am mai facut una.
Lasati blatul la racit si va apucati de mousse-ul de menta. Varsati 15 grame pudra de gelatina intr-un pahar cu 100 ml apa rece si o lasati acolo timp de 8 minute, pana devine spongioasa. Mixati bine 3 galbenusuri cu 170 grame zahar, zeama si coaja de la o lamaie si apoi aruncati mixerul ala in castronul cu albusuri... pentru ca pe celelalte ingrediente doar le amestecati. Adaugati 100 ml sirop concentrat de menta peste galbenusurile mixate.
Apoi adaugati 150 grame smantana (20 % grasime) si amestecati.
Varsati gelatina intr-un vas si o incalziti la foc mic pana devine lichida (aveti grija sa nu o fierbeti, doar o topiti), apoi stingeti focul. O lasati putin sa se raceasca si o turnati in compozitie. Amestecati usor cu spatula si timp de 3 minute o lasati in voia ei sa se stabilizeze. Intre timp mixati bine cele 3 albusuri si dupa cele 3 minute le varsati peste compozitia de mai sus, pulsand cu 250 grame cirese. Eu am pus cirese congelate.. pentru ca ajuta mousse-ul sa se intareasca mai repede ! ;)
Nu va mai zic de blat ca trebuie taiat pe din doua, ca sigur l-ati taiat deja ;)) Puneti primul blat in tava in care l-ati copt, turnati mousse-ul, il intindeti bine pe toata suprafata, iar deasupra celalalt blat. Bagati tortul la frigider pentru cateva ore bune pana se stabilizeaza mousse-ul si apoi il ornati..
E simplu, maxim de simplu ... cu cirese, capsune si kiwi "vopsite" cu putina dulceata de cirese, ca sa-si pastreze luciul, sa inspire vigoare si finete... Si ca sa vin in apararea lui, ca totusi dulcegaria asta n-are nici o vina.. va garantez ca desi e dement, e innebunitor de parfumat si groaznic de bun! :).
Acum daca am reusit sa va transmit prin imagini savoarea, parfumul, izul racoros de menta... sa-mi spuneti voi!
~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii