Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc

Cea mai delicioasa mancare, parol! Si vecinii mei garanteaza pe barba lor asta. Miroase pana la 10 a cartofi noi la cuptor imbatati in arome suprinzator de grozave, maxim de geniale le-as numi eu! Si cum timp n-am de gateli, iar imparatia busuiocului s-a ridicat la cer, hapciu, initial era mai mititel,  am zis ca-i musai sa-mi bucur si azi sufletul si trupul, ca de fiecare data cand fac nebunia asta la tava.

Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc

Aveti nevoie de 1 kg de cartofi noi curatati si taiati pe din doua daca sunt mai mari, daca nu - intregi. Ii cantariti dupa ce ii curatati. Ii spalati bine, ii scurgeti de apa stropind totul in chiuveta cu ei, dar nu-i puneti fereasca sfantul pe un prosop de hartie. Nu, ii puneti asa umezi intr-un bol, ii blagosloviti cu 1 lingurita cu varf sare de mare, ii amestecati bine si lasati-i sa sada deoparte.

Asta-i jardiniera mea.. lasati-mi spatiu de desfasurare sa ma laud... De la stanga la dreapta.. cimbru, patrunjel si minunatul busuioc!



Pregatiti, spalati, coafati niste frunze de cimbru, cum vedeti voi in poza, cam un pumn plin cu cimbru as zice eu, vreo 5 - 6 fire de busuioc, 4 catei de usturoi, 100 grame unt, 6 cuburi zahar brun si, sa bata tobele va rog, o lingurita cu varf cu unt de arahide la 5 RON in Cora, parol!



Bagati toate ingredientele astea intr-un blender, mixati-le bine pana se formeaza minunata pasta si imbracati cartofii cu ea. Sa nu care cumva sa aruncati apa stransa in bolul ala, ca ma suparati. Dati bine bine cartofii cu crema, bagati-va mainele in toata treaba asta ca nu musca, puteti sa si degustati.

Cuptorul fiind deja incins, puneti o foaie de copt intr-o tava, aruncati cartofii acolo, avand grija sa nu-i permiteti sosului sa curga din hartie-n tava. Deci puneti o bucata mai mare - nu faceti economie - acoperiti cartofii cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru 30 - 40 minute la 190 grade.

Va dati seama dupa miros cand sunt gata, se aud clar si bataile in teava, "vecina iar faci cartofi la tava? " ;) Da, poveste mare cu acesti cartofi, ce mai.

Am pus poze, sa fie pentru toata lumea! Ca-s prea buni, sunt maxim de buni! Am zis!

Cartofii astia i-as manca pentru tot restul vietii: mic dejun, pranz si cina, de luni pana vineri. Sambata - duminica vad eu ;)

~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise