Evantai de vinete à la Horia Virlan

Dragul meu sot mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas. Dar sa revenim, mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta inca nu va dezvalui care e.

Evantai de vinete à la Horia Virlan

Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese...intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow"... am ales spre facere un minunat "Evantai de vinete".

Luati un pix si notati!

Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)

2 vinete spalate

1 ceapa potrivita ca marime

2 rosii

100 gr costita

100 gr cascaval

1 catel mare de usturoi

sare

1 pahar mic de iaurt

o lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din lco in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 grade C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse.

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

O minunatie de arome, culori si mai ales o savoare deosebita. Va jur!

Multumesc, Maestre!

Mai multe delicii grozave gasiti pe blogul Alice Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise